ЦСКА се измъчи максимално в Гоце Делчев 13.09 | 18:02

Дузпа спаси "армейците" срещу последния в класирането

От Иво Вецев

31-кратният шампион ЦСКА най-накрая успя да запише втората си победа в А група през този сезон, след като стигна до много трудна победа с минималното 1:0 срещу Пирин в Гоце Делчев в мач от 8-ия кръг на първенството.

Единственото попадение падна в самото началото на втората част, когато Киров сбърка фатално и игра с ръка. Съдията посочи бялата точка, а Марсиньо реализира за 1:0 в 47.

Дебют за ЦСКА записаха Браян Хауърд и Мамади Сидибе, като и двамата бяха сред най-добрите на терена в състава на Стойчо Младенов. От своя страна домакините можеха да стигнат до равенството, но пропуснаха отлични възможности, особено в началото на втората част.

Благодарение на трите си точки "армейците" се изкачиха до 6-о място и имат актив от 11 точки след 2 победи, 5 равенства и само 1 загуба. "Орлите" пък остават на дъното с една единствена точка.

В момента отборите на Пирин (Гоце Делчев) и ЦСКА играят при резултат 0:1 в първи двубой от 8-ия кръг на А група, след като Марсиньо отбеляза в 47' от дузпа.

Стойчо Младенов заложи на експериментални 11, като от самото начало на терена се появи новото попълнение Мамади Сидибе, който беше подпомаган в атака от Косоко, Гъргоров и Марсиньо, а Браян Хауърд почна титуляр до Тодор Янчев. Пълните състави на двата отбора може да видите на този линк.

Първата ситуация беше в полза на ЦСКА, като след центриране в наказателното поле Валентин Илиев имаше възможност да открие, но от близко разстояние прати топката в аут. В следващите минути домакините изнесоха играта в половината на противника, но до опасни положения не се стигна.

В 18' Косоко направи страхотен пробив, мина двама и опита удар, който се оказа неточен. Само 2 минути по-късно пък Газиев стреля близо от 30 метра и нацели гредата зад Черни - малшанс за домакините.

Последваха нови две положения за гостите, като Гъргоров завърши атака на Косоко с удар в аут, а Сидибе не успя да реализира с глава. в 32' пък Марсиньо направи отличен пробив, но завършващият му удар мина встрани - все още 0:0. До края на полувремето пък преобладаваше грубата игра и липсата на положения - почивка за двата отбора.

Още в началото на втората част домакините изпуснаха уникално положение, като Близнаков остана сам срещу Черни, но от едва 2 метра пропусна и лиши своите от аванс.

В ответната атака пък Сидибе направи пробив и си извоюва дузпа, след като за игра с ръка на Киров съдията отсъди 11-метров наказателен удар и показа жълт картон на разкайващия се бранител - Марсиньо зад топката и 0:1 с хладнокръвен удар.

Бразилецът имаше шанс да се разпише още вендъж в 35', след като беше изведен с брилянтен пас сам срещу вратаря, но топката в последния момент му бе чукната, а Абдиков улови. В ответната атака Панайотов стреля мощно отдалеч, но Черни спаси.

Домакините продължиха да натискат, а "червените" допуснаха няколко грешки в защита, но Алба и Близнаков не успяха да се възползват. Постепенно "орлите" усилиха своя натиск, но в 82' при отлично центриране Васев не успя да засече на метри от голлинията.

В последните минути на терена се появи и Жереми Фо-Поре, който смени Марсиньо и заздрави защитната линия на ЦСКА. В оставащите минути до края на срещата домакините не успяха да стигнат до ново сериозно положение, докато "армейците" задържаха умело в средата на терена.

Най-четени