ЦСКА се подигра с Левски във Вечното дерби 19.10 | 17:53

"Армейците" изригнаха за 7 минути с 3 гола

От Иво Вецев

Вечното дерби №132 в първенството на България влезе в сметката на ЦСКА и то по абсолютно убедителен начин, след като "армейците" разбиха Левски и пред 15 000 души на "Васил Левски" се поздравиха с успех с 3:0.

Смъртоносният удар на "армейците" дойде след изиграването на първия половин час. В 30' великолепен пас на Гъргоров завърши с превъзходен гол на Милисавлевич, който финтира Блажевич за 1:0.

В 35' пък центриране на Марсиньо намери Апостол Попов, който между трима стреля с глава и отбеляза. 2 минути по-късно след грешка в защитата на гостите Марсиньо напредна по аутлинията и поднесе топката на Гъргоров - 3:0.

През втората част резултатът можеше да набъбне сериозно, но последваха пропуски, докато Левски така и не се разписа в срещата, въпреки че бяха създадени няколко положения.

Това е победа №44 в първенството над Вечния съперник, като Левски все още води с 52. Общата статистика пък е 78:58 в полза на "сините". Стойчо Младенов пък отново стигна до 3:0 над вечния съперник, след като направи това и през сезон 2002/03.

В класирането на А група ЦСКА се изкачи до 2-ро място, като има 26 точки преди изиграването на останалите мачове и изостава само на 2 от Лудогорец. Левски пък остава на 6-о място с едва 19 пункта и може да бъде изпреварен от Черно море.

Всичко интересно от Вечното дерби, както и снимки, може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени