ЦСКА скочи на БФС за блокирания трансфер на Маркиньос 26.07 | 18:17

От ръководството на ЦСКА претендират, че клубът БФС "няма правомощия да ограничава трансферната политика на изряден клуб какъвто е ЦСКА"

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА излезе с официално обръщение, че ще заведе дело срещу БФС във връзка с блокирането на трансферите на клуба, след като по-рано днес стана ясно, че трансферът на Маркиньос в кипърсия Анортозис е блокиран от страна на БФС. Вицепрезидентът на централата и президент на ОФК Сливен Йордан Лечков съобщи, че жълтата карта на Маркиньос няма да бъде изпратена в кипърската федерация заради огромните дългове на "червените".

Интервенцията от страна на Българския футболен съюз е заради неизплатени задължения от страна на "армейците", въпреки че вчера Маркиньос подписа тригодишен договор с клуба от Острова на Афродита.

От ръководството на ЦСКА претендират, че клубът БФС "няма правомощия да ограничава трансферната политика на изряден клуб какъвто е ЦСКА".

Ето и информацията, публикувана на официалната интернет страница на "червените" във връзка с казуса с трансферите, като от ЦСКА прилагат и множество документи в защита на позицията си:

"Във връзка с натиска, който ни БФС ни оказва относно трансфера на Маркиньос, ПФК ЦСКА ЕАД иска да обърне внимание на обществеността, че подготвя следните документи:

Към настоящия момент ПФК ЦСКА ЕАД подготвя жалба до Софийска Градска Прокуратура, тъй като счита, че предприетите от страна на БФС действия са неправомерни и в частност уронват престижа на клуба.

Също така с утрешна дата ще бъде публикувано и становище на юридическия ни отдел. В него конкретно ще бъде обяснено защо БФС няма правомощия да ограничава трансферната политика на изряден клуб какъвто е ПФК ЦСКА ЕАД".

Водещи

Най-четени