Отборите от А група обмислят собствен ТВ канал от сезон 2012/2013 30.06 | 13:58

Засега не се знае и кой ще излъчва мачовете от "А" група, но другата седмица ще има нова сбирка, на която се очаква най-накрая да има някакво решение

От Мариян Найденов

Днес в сградата на Българския футболен съюз (БФС) се състоя поредната среща, на която се разискваха правата за излъчване на професионалните мачове и разпределението на средствата от него, но за пореден път не взе конкретно решение по този казус. В срещата взеха участие представители на столичните ЦСКА, Левски, Славия и Локомотив, БФС, както и Валентин Михов.

Единственото сигурно остава, че няма да има европейски мачове за период от два часа в събота - решение, което удря най-много по излъчването на срещите от Висшата лига на Англия.

Засега не се знае и кой ще излъчва мачовете от "А" група, но другата седмица ще има нова сбирка, на която се очаква най-накрая да има някакво решение. Единствената реална оферта е от фирмата на Валентин Михов С.В.-Р.С.А. Той е дал и банкова гаранция от 6 млн. лева на клубовете.

Офертата на Михов обаче може да стане официална и да бъде подписан договор, само ако телевизия бТВ, която държи правата за първенството, не се възползва от опцията си по настоящия договор и не предложи равностойна или по-добра оферта за излъчването на футболните срещи. Засега от бТВ, която излъчва първенството през последните три години, все още няма конкретно предложение.

"От бТВ не са дали отговор на писмото, което Борислав Михайлов изпрати като президент на БФС. Надяваме се до една седмица да получим окончателен отговор. Софийските клубове сме безкрайно разочаровани от тяхното отношение към футбола.

Има банкова гаранция за 6 милиона лева от страна на Валентин Михов и нищо друго конкретно. Евентуално догодина ще направим собствена телевизия, която ще процедира по съвсем друг начин при излъчване на футболните срещи. Това ще бъде телевизия на БФС, съвместно с футболните клубове и ПФЛ.

Тя ще бъде създадена за улеснение на зрителите, а и футболните клубове ще знаят, че имат сигурни приходи за издръжката си. Няма вариант да не бъдат предавани мачове от това първенство", заяви намерението на столичните отбори да направят собствен ТВ канал, който да предава мачовете им президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

Както е известно, телевизия бТВ удържа 1 600 000 лева компенсация за проблеми при излъчването на футболни срещи от миналия сезон. Клубовете обаче искат тези пари и даже са готови да спрат бТВ, както и всички свързани с тази медийна група телевизии, от мероприятия и тренировки, закани се финансовият директор на Левски Константин Баждеков.

Водещи

Най-четени