Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Хобарт 10.01 | 09:12

Българката отстъпи с 3:6, 2:6 от рускинята Анна Чакветадзе в среща от втория кръг на турнира в Хобарт

От Краси Киров

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби с 3:6, 2:6 от рускинята Анна Чакветадзе в среща от втория кръг на турнира в Хобарт (Австралия) с награден фонд 220 000 долара.

Това бе втора загуба от Пиронкова от бившата номер 5 в света Анна Чакветадзе. 48-та в света Пиронкова не успя да се противопостави на Чакветадзе и отстъпи след малко повече от час игра.

Играта на Цвети не бе на ниво, а и тя изигра тежък мач в първия кръг на турнира и изглеждаше по-уморена. Българката допусна цели 7 пробива в мача и логично отстъпи лесно на руската тенисистка.

Двубоя започна много неприятно за Цвети, кято изоставаше с 0:5 гейма. След това тя се мобилизира и върна три поредни гейма. След това обаче допусна нов пробив и загуби сета.

Втората част започна с добра игра на Чакветадзе, която успя да направи бърз пробив и да поведе с 2:0. Пиронкова отново съумя да изравни резултата, но до там стигнаха силите на българката, която не успя да спечели повече нито един гейм и отстъпи на номер 234 в ранглистата за жени.

За победата си в първия кръг Пиронкова спечели 30 точки за световната ранглиста и 2950 долара. Следващият турнир на Цвети ще бъде турнира от Големия шлем - откритото първенство на Австралия, което започва на 16 януар в Мелбърн.

Водещи

Най-четени