Челси, Бенфика и Фенербахче гледат към полуфиналите 05.04 | 00:04

Тотнъм и Базел направиха 2:2 в най-оспорвания 1/4 финал

От Краси Киров

Много интересни мачове ни предложи тази вечер програмата на Лига Европа.

Челси се справи с 3:1 при домакинството си на Рубин (Казан). Бенфика постигна същия резултат у дома срещу Нюкасъл след като изоставаше в резултата. В най-оспорваната среща Тотнъм – Базел направиха 2:2 в Лондон. В последния ¼ финал Фенербахче стигна до победата с 2:0 над Лацио с късни попадения.

Челси – Рубин (Казан) 3:1

Отборът на Челси постигна много важна победа в първия ¼ финал от Лига Европа срещу тима на Рубин (Казан).

"Сините" от Лондон се наложиха с 3:1 на своя стадион "Стамфорд Бридж" и имат комфортна преднина преди реванша следващата седмица в Москва.

Фернандо Торес се превърна в герой за своя отбор след като реализира два гола за победата.  Давид Луиш изпрати топката към наказателното поле на Рубин. Там защитник на Рубин не се намеси добре и Торес успя да промуши топката във вратата за 1:0. Това беше 5-ти гол за Торес в Европа този сезон. В 32-та минута Моузес се разписа за 2:0 с удар от границата на наказателното поле.

Руснаците върнаха един гол в 41-та минута след като съдията даде дузпа за игра с ръка на Джон Тери в наказателното поле. Начо бе точен от бялата точка и върна интригата в двубоя. Силната игра на Челси обаче продължи и през второто полувреме. Фернандо Торес се разписа за втори път след като засече с глава центриране на Хуан Мата.

Бенфика – Нюкасъл 3:1

Бенфика победи с 3:1 Нюкасъл в първа ¼ финална среща от Лига Европа. Португалците постигнаха много важен обрат и взеха преднина преди реванша в Англия след седмица.

Срещата бе много драматична и изпълнена с положения. Гостите поведоха в резултата в началото на мача чрез Сисе. Англичаните очакваха своя шанс на контраатака и той дойде в 12-та минута, когато Папис Сисе откри резултата.

Португалците реагираха бързо и изравниха резултата в 25-та минута. Оскар Кардосо стреля много силно и Тим Крул изби топката в краката на Родриго, който я мушна в мрежата.

През второто полувреме защитата на Нюкасъл сбърка фатално. Сантон се опита да върне топката на вратаря, който бе изпреварен от Лима и резултата стана 2:1 за Бенфика.

Този гол даде криле на домакините и те стигнаха много бързо до трето попадение. Защитник на Нюкасъл игра с ръка в наказателното поле и Оскар Кардосо бе точен от бялата точка. Комичното в случая бе, че Кардосо два пъти изпълни безпогрешно дузпата след като съдията искаше ударът да се пребие.

Тотнъм – Базел 2:2

Отборите на Тотнъм и Базел направиха гросмайторско реми 2:2 в първа среща от ¼ финалите на Лига Европа. Двата тима сътвориха най-оспорвания сблъсък от ¼ финалите. Базел изненадващо поведе с 2:0, но след това допуснаха изравняване. Швейцарците стигнаха до гола след бърза контра и грешка в защитата на домакините. Марко Щрелер се озова на позиция и стреля в гредата, но Валентин Стокър бе точен при добавката в 30-та минута.

Само три минути по-късно Базел нанесе втория си удар в мача. Полузащитникът Фабиан Фрай се разписа с хубав плонж след центриране от корнер. Тези три минути шокираха "шпорите" и те щяха да допуснат и трети гол ако не беше пропуска на Стокър, който стреля в страни от вратата.

Тотнъм намери себе си и успя да върне един гол в 40-та минута дело на Адебайор, който първо пропусна по-чисто положение, но се реваншира и засече топката от близо за 1:2. Две минути по-късно Тотнъм можеше и да върне интригата, но Скот Паркър направи фрапантен пропуск след като от малкото наказателно поле не уцели вратата.

Второто полувреме натискът на Тотнътм се засилваше и Сигурдсон успя да изравни със страхотен удар от 24 метра. Така реваншът в Базел се очертава като много интересен.

Фенербахче – Лацио 2:0

Турският гранд Фенербахче постигна много важна победа с 2:0 над тима на Лацио в първа среща от ¼ финалите играна в Турция.

Головете паднаха в последните минути на мача като футболистите на Лацио играха почти цял час с човек по-малко заради изгонването на Онаци. Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 77-та минута и Пиер Уебо откри резултата от бялата точка. В последната минута на мача Дирк Кайт отбеляза втория гол за крайното 2:0.

Водещи

Най-четени