Челси и ПСЖ направиха 1:1 в САЩ 23.07 | 08:55

Два от най-богатите отбори в света не успяха да се победят на "Янкис стейдиъм" в Ню Йорк

От Божидар Азманов

Челси и Пари Сен Жермен не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в двубой, който е част от турнето на двата тима в САЩ.

Двубоят между два от най-богатите тимове в света се игра на легендарния "Янкис стейдиъм" в Ню Йорк и беше изгледан от над 30 000 зрители.

За Челси отсъстваха някои от звездите на тима, като Фернандо Торес, който все още не се е присъединил към своите съотборници след Евро 2012 и Хуан Мата, на който предстои участие на олимпийския турнир по футбол с отбора на Испания в Лондон.

Като титуляр обаче започна перлата в селекцията на европейските шампиони - Еден Азар.

В състава на Карло Анчелоти пък се появиха летните покупки Езекиле Лавеци и Марко Верати, докато Тиаго Силва и Златан Ибрахимович не бяха в групата за двубоя.

Парижани бяха по-добрият тим през първата част, създадоха повече ситуации за гол и поведоха с 1:0 в 29-та минута. Тогава Хавиер Пасторе навърза няколко защитници на Челси и стрлея, топката се отби в гредата, но Нене я вкара във вратата.

В действията на "сините" липсваше острота преди почивката, но с включването на Марко Марин и Флоран Малуда през втората част играта им се раздвици и в края на двубоя европейските шампиони изравниха.

Попадението стана след хубава комбинация между Рамиреш и Лукас Пиасон и точен завършек на 18-годишният бразилец за 1:1.

Челси започна турнето си в САЩ с победа с 4:2 над Сиатъл Саундърс, а в сряда се изпраявя срещу сборен тим на звездите от Мейджър Лийг Сокър.

Водещи

Най-четени