Челси и Ювентус разочароваха в Шампионска лига 24.10 | 00:10

"Сините" от Лондон отстъпиха на Шахтьор, докато италианците не се справиха с дебютанта Нордселанд

От Краси Киров

Отборите на Челси и Ювентус разочароваха своите фенове тази вечер в Шампионската лига. Носителят на трофея в най-силния футболен турнир отстъпи с 1:2 при гостуването си на Шахтьор (Донецк). Шампионът на Италия пък не успя да победи като гост абсолютния дебютант в турнира Нордселанд и срещата завърши 1:1.

В класирането в група Е води отбора на Шахтьор със 7 точки следван от Челси (4 точки), Ювентус (3) и Нордселанд (1).

Мениджърът на Челси Роберто ди Матео заложи на всички титуляри като само Еден Азар не започна в стартовите 11. Мирча Луческу също използва най-доброто, с което разполага в Шахтьор.

Украинците започнаха с гол от съблекалнята след като още в третата минута Алекс Тейшейра откри резултата. Вилиан пробва удар, но топката се отби в Джон Тери и попадна в Алекс, който без да се колебае я мушна под плонжа на Петър Чех. Малко след това Вилиан стреля опасно близо до вратата.

Фернандо Торес се опитваше да притеснява защитата на Шахтьор, но винаги около него имаше двама или трима защитници. В 36-та минута арменския национал Махитерян бе близо до втори гол за домакините, след като не успя да отбележи при добавка след спасяване на Чех.

Челси не действаше много рационално в защита и това си пролича в 39-та минута, когато след грешка на Оскар, Хюбшман бе близо до гола, но Чех се справи отново.

Домакините отново излязоха по-мотивирани през втората част и отбелязаха много важен гол в 52-та минута. Ужасна грешка в центъра на терена позволи на Вилиан да открадне топката и да подаде на Фернандиньо, който с много мощен удар не остави шансове на Чех за 2:0. Украинците разиграваха много спокойно топката в тези минути и показаха завидна класа.

В последните минути на мача обаче домакините се отпуснаха и това позволи на Челси да отбележи един гол в 89-та минута. Иванович намери добре Оскар, който след самостоятелен пробив бутна топката във вратата на Пятов.

В другата среща от тази група Ювентус трябваше да изстрада точката срещу Нордселанд след като изоставаше в резултата до 81-та минута, когато резервата Вучинич спаси тима от пълен срам.

През първото полувреме Юве нямаше чисти положения въпреки, че италианците имаха инициативата в мача. Артуро Видал и Андреа Пирло се опитаха да изненадат вратаря с далечни удари в началните минути. Джовинко пък не успя да се възползва от чудесен пас на Пирло.

Домакините се възползваха добре от една контра, но завършващият удар на Лоренцен бе право в ръцете на Буфон.  Двата тима играеха много открито през първото полувреме. В началото на втората част кошмарът за Ювентус започна да става пълен след като домакините поведоха в резултата в 50-та минута. Датчаните се възползваха максимално от своя шанс да изпълнят пряк свободен удар и Бекман не остави шансове на Буфон.

Датският тим не изпадаше в глуха защита след гола, а дори стоеше много стабилно на терена и очакваше своя шанс за контра атака. В 81-та минута Маурисио Исла центрира в наказателното поле и намери влезлия като резерва Вучинич, който засече топката от въздуха за 1:1.

Водещи

Най-четени