Челси направи подарък на Манчестър Сити 29.03 | 19:09

Лондончани сбъркаха фатално

От Иво Вецев

Спряганият за фаворит за титлата в Англия Челси допусна фатална грешка днес, след като загуби с минималното 1:0 като гост на борещия се за оцеляване Кристъл Палас в мач от 32-ия кръг на Премиър лийг.

Голът за домакините падна в началото на второто полувреме, след като Джон Тери беше поставен под напрежение от противников нападател и неволно заби топката с глава във вратата на Петър Чех, носейки трите точки на Палас.

Лондончани записаха може би най-слабия си мач през сезона, след като нямаха нито едно чисто положение в срещата и играха еднообразно в нападение, което доведе и до изненадващата загуба.

Така това е втора поредна загуба на възпитаниците на Жозе Моуриньо след поражението срещу Астън Вила. Поредицата от слаби резултати срещу посредствени съперници пък ще навреди сериозно на шампионските амбижии на тима.

Челси все още е №1 в Премиър лийг, като има актив от 69 точки, но Манчестър Сити е само на 3 точки зад лондончани, а и цели 3 мача по-малко. Ливърпул пък може да изскочи на първо място при победа в утрешния ден над Тотнъм.

Водещи

Най-четени