Челси не допусна изненада и е на 1/4-финал в Шампионската лига 18.03 | 23:42

"Сините" от Лондон не срещнаха трудности срещу Дидие Дрогба и неговия Галатасарай

От Даниел Любомиров

Челси се класира безпроблемно за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като спечели убедително реванша на стадион "Стамфорд Бридж" срещу Галатасарай с 2:0 и с общ резултат 3:1 не допусна изненада.

Самуел Ето'о откри резултата за домакините още в 4-ата минута, реализирайки 10-ия си гол през сезона (7 от тях в английската Висша лига) и общо 30-ти в кариерата си в Шампионксата лига. Камерунският нападател стана едва 14-ият футболист в историята, който може да се похвали с поне толкова попадения в най-силния турнир.

В 42-ата минута Гари Кейхил се възползва от неправилната подредба на противниковата защита и с добавка след спасяване на вратаря Фернандо Муслера покачи резултата на 2:0.

Видео и снимки от мача вижте в Sporta.bg

Като цяло през всичките 90 минути на срещата домакините доминираха, а турският гранд не впечатли нито със скоростни контраатаки, нито с постепенни акции, нито с някакви изненади за съперника.

Срещата маркира завръщането на една от легендите на Челси Дидие Дрогба на стадион "Стамфорд Бридж", както и завръщането на старши треньора Роберто Манчини на английска земя.

Челси безапелационно продължава към четвъртфиналите и може да се окаже единственият отбор, който ще защитава английската чест на такава фаза от евротурнирите. Другият останал тим от Острова в Шампионската лига Манчестър Юнайтед в сряда ще има тежката задача да заличи два чисти гола пасив срещу гръцкия шампион Олимпиакос.

Във втория по сила турнир Лига Европа пък Тотнъм гостува на Бенфика след загуба 1:3 в първия мач на стадион "Уайт Харт Лейн" в Лондон.

Водещи

Най-четени