Челси с комфортен аванс преди реванша с Копенхаген 22.02 | 23:01

Английският шампион спечели с 2:0 гостуването си в Дания и е все по-близо до 1/4-финалите в Шампионската лига

От iNews.bg

Лондонският Челси направи уверена и сериозна крачка към участие на 1/4-финалите в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като тази вечер английският първенец спечели с 2:0 гостуването си на датския Копенхаген. По този начин "сините" си осигуриха и повече от комфортен аванс, преди домакинството си на "Стамфорд Бридж" на 16 март.

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти отново остави Дидие Дрогба на резервната скамейка, а в предни позиции стартираха Никола Анелка и новото попълнение Фернандо Торес. Двубоят стартира на високо темпо, а пред двете врати се разиграха някои интересни ситуации, които обаче не доведоха до отбелязване на гол.

Такъв все пак падна в 18', когато Никола Анелка изведе английския шампион напред. Френският нападател се пребори за място в наказателното поле на Копенхаген и стреля точно, оставяйки стража на домакините Виланд без шансове за реакция.

Отборът на Челси продължи с атаките си по посока датската врата, а Никола Анелка и Фернандо Торес продължиха да представляват сериозна опасност за мрежата на Копенхаген. Испанецът на няколко пъти не бе далеч от отбелязването на своя първи гол със синята фланелка на Челси, но до такъв така и не се стигна.

Вторите 45 минути на срещата стартираха по същия начин, по който започна и двубоя – с игрово превъзходство на гостите. По-добрата игра на Челси бе възнаградена и с втори гол в полза на англичаните, който отново бе отбелязан от Никола Анелка. Бившият френски национал бе намерен от Франк Лампард и за втори път за днешната вечер преодоля Виланд за 0:2.

Петнадесет минути преди края на терена се появи и Дидие Дрогба, който зае мястото на героя за "сините" в днешния ден Никола Анелка. До края нови попадения в някоя от двете врати не паднаха, а по този начин Челси вече може да се чувства почти сигурен 1/4-финалист в турнира. За Копенхаген остават надеждите за чудо на английска почва.

Водещи

Най-четени