Моуриньо напада съдията, Анчелоти доволен от Торес 23.02 | 09:01

Вижте коментарите на четиримата треньори след срещите от Шампионската лига

От Краси Киров

Вчера се изиграха два от осминафиналите в Шампионската лига по футбол. В най-интересният двубой Реал Мадрид и Лион завършиха 1:1 във Франция и оставиха интригата за реванша на "Сантяго Бернабеу". След двубоя Жозе Моуриньо отново нападна съдията и фокусира вниманието върху себе си. В другата среща Челси почти си осигури участие на ¼ финалите след като постигна победа с 2:0 като гост на Копенхаген. Вижте какво споделиха четиримата треньори след техните двубои.

Треньорът на испанския гранд Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо остана доволен от представянето на своя отбор след равенството 1:1 срещу френския Лион в първи 1/8-финал от Шампионската лига. Португалският специалист обаче не пропусна и да се оплаче от съдиите на мача, които според него са попречили на отбора му да вземе победата.

Според Моу, "белия балет" е трябвало да получи правото да изпълни дузпа в 64-ата минута, когато изстрел на Кристиано Роналдо срещна ръката на защитник на Лион в наказателното поле. "Има решения, които са спорни, има и такива, които не са. Тази ситуация беше на 5 метра от съдията, но общо 4 очи не бяха достатъчни, за да видят това, което всички останали на стадиона видяха. Няма как да не съм ядосан", заяви Специалния след края на срещата във Франция.

"В игрово отношение съм доволен. Направихме още една крачка към своята цел. Това е първият ни гол като гост на Лион. Срещу класен съперник никога не можеш да бъдеш сигурен в резултата, но се надявам атмосферата на "Сантиаго Бернабеу" на реваншна да помогне на отбора ми да сътвори една магическа европейска футболна нощ", добави Моуриньо.

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти похвали показаното от неговия тим при победата с 2:0 над Копенхаген като гост.

"Показахме много добра игра и спечелихме с добър резултат. Бяхме съсредоточени и подготвени за този мач. Играчите ми работиха здраво. Резултатът е добър, но това е само първия двубой. Има реванш и трябва да сме внимателни в него, да имаме добра мотивация. Фокусирани сме върху тази надпревара защото искаме да покажем най-доброто от себе си.

Прези уикенда Челси допусна загуба от Евертън в турнира ФА Къп и отпадна от най-старата надпревара в Англия.

"Това е футбола. Трябва бързо да преминеш от лошите резултати към концентрация и добър футбол за да печелиш. Сега трябва да продължим да сме концентрирани."

Анчелоти говори и за новото попълнение Фернандо Торес, който направи своя дебют за "сините" в Шампионската лига.

"Фернандо се справи много добре. Аз мисля, че ключов момент в мача бе играта на нападателите през първото полувреме. Те постянно заплашваха вратата на Копенхаген. Торес нямаше късмет да отбележи гол, но се справи перфектно."

Треньорът на френския Лион Клод Пюел остана доволен от показания от неговия отбор дух при равенството 1:1 срещу испанския гранд Реал (Мадрид). Испанците поведоха с 1:0 с гол на бившия играч на Лион Карим Бензема, но домакините успяха да изравнят в заключителните минути чрез Гомис.

Пюел отчете показания характер от страна на неговите възпитаници. "Доказахме, че сме конкурентни на този отбор на Реал", обяви Пюел след края на срещата. "На "Сантиаго Бернабеу" ще трябва да създадем повече положения, за да се надяваме на нещо от сблъсъка".

"Реал са отбор с бързи футболисти, но тази вечер успяхме да ги лишим от това тяхно предимство. Този резултат ни оставя уверени преди реванша, защото всичко в този турнир е възможно. Досадно е, че допуснахме гол, но това е футболът", добави Пюел.

Треньорът на датския Копенхаген Стале Солбакен заяви, че неговият отбор закономерно е загубил от английския Челси.

"Загубихме от по-добър от нас отбор", убедено заяви след срещата Солбакен. "Те играха по-добре от нас, а и ние допуснахме редица грешки. Имахме и добри моменти, но не успяхме да се възползваме напълно от тях и не вкарахме гол".

"Може би бе малко изненадващо, че не успяхме да се противопоставим на Челси малко по-добре. Някои от най-добрите ми футболисти не успяха да се представят на познатото високо ниво", добави още норвежкият специалист.

Въпреки че отборът му изостава с 2 гола преди реванша, Солбакен е на мнение, че Копенхаген все още има шансове да сътвори изненадата и да се класира за 1/4-финалите на турнира. "Шахтьор успяха да победят като гости сочения за фаворит тим на Рома, така че защо и ние да не победим Челси като гости. Всичко е възможно. Тази вечер просто не успяхме да стигнем нивото, което ни бе нужно", каза Солбакен.

Водещи

Най-четени