Черно Море нанесе първа загуба на ЦСКА през пролетта 20.03 | 16:59

"Моряците" победиха с 1:0 на своя стадион във Варна

От iNews.bg

Отборът на Черно море победи ЦСКА с 1:0 в среща от 19-тия кръг на родното първенство и по този начин варненци спряха победната серия на "червените" от началото на пролетния полусезон. Двубоят пък започна с 5 минутно закъснение, след като "армейците" се показаха съпричастни към протеста срещу БФС.

Двубоят се игра на стадион "Тича" във Варна, а домакините стигнаха до успеха след попадение на Дончо Атанасов в 79-тата минута, като по този начин Милен Радуканов инкасира първата си загуба в първенството откакто е начело на ЦСКА.

През първото полувреме на срещата не се случи нещо по-интересно пред двете врати. Като домакините имаха претенции за дузпа в началото на мача, а Маркиньос от пряк свободен удар от опасна близост не можа да застраши стража на варненци като по този начин двата тима се оттеглиха при нулево равенство на почивката на мача.

През второто полувреме "армейците" можеха да открият резултата, но опасен изстрел на Галчев от пряк свободен удар бе отбит с мъка от стража на домакините в 54-тата минута.

Варненци нанесоха своя удар в 79-тата минута, когато Божилов пусна хубав извеждащ пас към Дончо Атанасов, който се измъкна от Бандаловски и с хубав удар в долния ляв ъгъл преодоля Караджов за 1:0.

До края на срещата "червените" се опитаха да стигнат поне до равенството, но усилията им не дадоха резултат и така бе фиксирано крайното 1:0 в полза на Черно море срещу ЦСКА.

След успеха Черно море се изкачи на 6-та позиция в класирането на А група, а ЦСКА допусна грешен ход и се намира на 3-тото място в таблицата.

По-късно днес шампиона Литекс приема Локомотив (Пловдив) в друг изключително интересен двубой от 19-ия кръг, а утре е последния мач между тимовете на Локомотив (София) и Миньор.

Водещи

Най-четени