ЦСКА с очаквана победа над Сливен 01.04 | 19:56

"Армейците" се наложиха с 2:0 на Националния стадион "Васил Левски"

От Мариян Найденов

Отборът на ЦСКА постигна победа с 2:0 при домакинството си на Сливен в първия мач от 20-ия кръг на А група, игран на Националния стадион "Васил Левски". И двете попадения в срещата паднаха през първото полувреме и бяха дело на Спас Делев, който се разписа в 8-та и 31-та минута. Победата на ЦСКА пък бе изгледана от собствениците на "червените" Димитър Борисов и Иво Иванов.

Двубоят започна по чудесно за възпитаниците на Милен Радуканов, които поведоха в резултата още в 8-та минута. Александър Тонев изведе отлично Спас Делев очи в очи с вратаря на гостите и нападателят не сгреши за 1:0.

ЦСКА продължи да натиска съперника си и можеше да удвои в 24-та минута, когато Костадин Стоянов се освободи в наказателното поле и стреля опасно, но вратарят на Сливен Евгени Караманов показа класа и спаси.

Така се стигна до 31-та минута, когато "армейците" нанесоха втория си удар. Емил Гъргоров центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, там Шеридън отклони топката с глава към далечната греда, където тя попадна в Спас Делев и той я прати за втори път във вратата на гостите. При попадението Делев бе в засада, но това не бе отчетено от съдиите и голът беше признат.

През второто полувреме темпото на игра спадна значително, а най-опасното положение бе пред вратата на Сливен в 74-та минута, когато сериозен пропуск направи Четин Садула, който от 5-6 метра не успя да отбележи на празна врата след центриране в наказателното поле. Александър Тонев също нямаше шанс, след като удари греда в последната минута на срещата.

В крайна сметка до нови попадения в мача не се стигна и ЦСКА се поздрави с победата и трите точки.

След този успех "червените" остават на трето място във временното класиране на А група с актив от 38 точки, а Сливен заема 13-а позиция с 16 точки.

Водещи