Черноморец (Поморие) надви Спортист (Своге) в битка за бараж 08.06 | 20:17

Победителят среща Видима Раковски в пряка битка за А група

От iNews.bg

Отборът на Черноморец (Поморие) победи с 2:1 Спортист (Своге) в бараж, който ще определи съперника на Видима Раковски за влизане в А група. Срещата се игра на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен и предложи много емоции на зрителите, като особено последните минути бяха много драматични.

Двата отбора Черноморец (Поморие) и Спортист (Своге) бяха завършили на вторите места съответно в Източна и Западна Б група.

Срещата започна равностойно, като двата отбора имаха своите шансове. Все пак поморийци нанесоха своя удар в рамките само на три минути в края на първото полувреме. Първо в 38-та минута след центриране на Божинов, Копаранов засече топката във вратата на Своге.

Само три минути по-късно отново Божинов центрира, но този път Костадинов с глава отклони топката във вратата за 2:0. Футболистите на Спортист започнаха силно второто полувреме. Пламен Димов от Черноморец получи втори жълт картон и остави поморийци с човек по-малко. Натискът на Спортист се засили и те стигнаха до гол в 82-та минута, дело на Младенов, който се разписа с глава.

Така оставащите инфарктни осем минути за двата отбора се превърнаха в истинска драма и сблъсъци по терена. В 87-та минута Крум Стоянов от Черноморец получи втори жълт картон и остави своите с девет човека. В следващата минута Младенов с глава вкара изравнителен гол за Спортист, но съдията го отмени заради засада.

Така Черноморец (Поморие) се класира за последния бараж срещу тима на Видима Раковски, като победителят от този двубой ще играе в А група следващия сезон. Най-големият успех на Черноморец (Поморие) до момента бе финал за Купата на България през миналия сезон. Тогава поморийци паднаха от Берое във финала.

Водещи

Най-четени