Черноморец Поморие е новият член на А група 12.06 | 19:45

Тимът от Черноморието срази с 3:0 досега игралия в елита Видима Раковски, но последната дума е на БФС

От Константин Симидчийски

Черноморец Поморие разгроми Видима Раковски с 3:0 на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен в баража за влизане в А група и ще бъде новият член на елита.

Всичките попадения паднаха през второто полувреме, но само за пет минути след почивката развръзката бе решена - в 57-ата минута Андрей Атанасов откри резултата за сателита на бургаския Черноморец, а само 180 секунди по-късно Калоянов удвои след изпълнение на пряк свободен удар. Бранеков закопа Видима в 61-ата минута, като си изкара втори жълт картон и остави възпитаниците на Димитър Тодоров с човек по-малко на терена. Крайното 3:0 бе фиксирано отново от Калоянов в 80-ата минута.

Президентът на поморийци Калоян Панайотов отрече клубът да има еднакъв собственик с бургаския Черноморец и не се изрази доста уверено, че ще играе в А група. Той подчерта обаче, че лицензирането на стадион е далеч по-лесно от лицензирането на цял отбор и не искаше да се наема с прогноза за окончателното решение на БФС.

По този начин и вторият отбор на Митко Събев получава право да играе в А група от следващия сезон, което повдига редица административни въпроси около бъдещето на двата морски клуба. Все още не е ясно акциите на кой тим ще бъдат прехвърлени на втори лице, тъй като по правило не е позволено един човек да бъде собственик на два елитни отбора.

Подобна ситуация се получи и преди пет години, когато Конелиано Герман влезе в А група, а президентът му Васил Божков подари акциите си на Ивайло Дражев, който за отрицателно време съсипа състава и го затри от картата на мъжкия футбол.

Единствено в края на първата част тимът на Видима беше близо до гол, но Игнатов не успя да отбележи. Атанасов надбяга Бранеков 12 минути след почивката и с премерен изстрел преодоля стража на севлиевци Василев - 1:0. Бързо изпълнение на фаул в 60-ата минута позволи на Калоянов да заблуди защитата на Видима и да удвои преднината на своите. След червения картон на Бранеков беше ясно, че резултатът няма да бъде променен във вреда на "акулите", които дори стигнаха до трети гол в 80-ата минута след самостоятелен пробив на Калоянов.

Водещи