Чехия обмисля да наруши тенденция от 33 мача 16.10 | 12:10

Домакините вече 33 мача правят промени в състава си

От Даниел Любомиров

Чешкият национален отбор не е излизал с един и същи състав в последните си 33 мача, но селекционерът Михал Билек обмисля да наруши тенденцията срещу България, като пусне играчите, спечелили с 3:1 домакинството на Малта.

"Няма защо да правим промени, защото решихме проблемите си срещу малтийците", каза наставникът на Чехия вчера на пресконференцията.

В действителност медиите в страната разсъждават върху една основна дилема в единайсеторката на националния си отбор - дали да се заложи на схема 4-4-2 с двама класически нападатели или да изнесат в предни позции Петър Ирачек до Томаш Пекарт, а Ян Режек да играе като крило и да подсилва атаката.

Срещу Малта Ирачек беше позициониран зад двойката офанзивни футболисти Пекарт и Режек, като успя да се разпише, както направи и самият Пекарт.

За щастие на домакините, те нямат никакви проблеми с контузени или наказани играчи и Билек може до последно да избере дали да не направи изненадваща промяна.

Преди всичко селекционерът ще иска да подсигури своята тактика със солидно представяне в защита, макар никой в Чехия да не предполага, че България ще излезе за победа с атакуващ стил.

Една от грешките в лагера на противника е, че той взима предвид мачовете с Италия и Дания в подготовката си за двубоя днес.

Но показаното до момента индикира, че Чехия ще бъде по-лек съперник на "лъвовете" в сравнение с въпросните два отбора.

Водещи

Най-четени