Чикаго започна ударно плейофите, но отново загуби Дерик Роуз 29.04 | 10:34

"Биковете" записаха домакинска победа със 103:91 над Филаделфия 76 в първия мач от серията

От Иво Вецев

Чикаго Булс започна перфектно плейофната серия срещу Филаделфия 76 и победи у дома със 103:91.

За жалост на всички фенове на "биковете" това беше единствената добра новина тази вечер. 1:10 минути преди края Дерик Роуз направи един от типичните си пробиви, но при отскока падна с цялата си тежест на коленете си и падна на земята. Засега състоянието му не е ясно, но той бе изнесен на ръце от своите съотборници и ще му бъде направен ядрено-магнитен резонанс на лявото коляно.

Самият двубой протече изцяло в полза на Булс, които изиграха добро първо полувреме, въпреки слабата игра на звездата на тима Дерик Роуз. След страхотна първа четвърт на Рип Хамилтън Чикаго поведе с 25:16 (11 точки на Хамилтън), но Фили все пак успя да стигне до 28:24 в края на частта. Роуз все пак започна да намира себе си и отбеляза 8 точки в следващата четвърт, а домакините поведоха с 53:42 на полувремето.

В началото на третата част обаче гостите направиха серия от силни защити и добри атаки и успяха да съкратят пасива си на 5 точки. Тогава обаче нападението на Чикаго се разигра, а Роуз ръководеше перфектно играта, а освен това отбеляза нови 8 точки, които вдигнаха разликата до 14 точки. До края на самия мач Чикаго успяваше да поддържа двуцифрен аванс, въпреки опитите на Филаделфия за обрат .

В края на мача обаче, вместо да извади пропусналия 26 мача през сезона заради контузии Роус, Тибодоу го остави на терена и за жалост на всички звездата усети остри болки в лявото си коляно и бе изнесен на ръце от своите съотборници.

"Резултатът не се развиваше добре за нас. Той трябва да играе. Има да работи върху стрелбата си, върху пробива си, да намери ритъма си. Отборът не се справяше добре що се отнася до това. За това си мислих", коментира треньорът след срещата.

Въпреки контузията Дерик Роуз беше най-полезен за Чикаго, след като реализира 23 точки, а освен това беше близо до трипъл-дабъл с 9 асистенции и 9 борби. Луал Денг завърши със 17 точки, но освен това той се справи перфектно с най-резултатния играч на Филаделфия в редовния сезон Лоис Уилямс. Рип Хамилтън пък поведе отбора си, когато Роуз не успяваше, и завърши с 19 точки. Йоаким Ноа регистрира дабъл-дабъл с 12 точки и 13 борби

5 играчи на Филаделфия завършиха с двуцифрен точков актив, но защитата се представи доста слабо, въпреки че е считана за една от най-добрите в лигата (на 3-о място през този сезон). Най-резултатен беше Елтън Бранд с 19 точки, а Холидей добави 16.

Следващият двубой между двата отбора отново е в Чикаго  през нощта на вторник срещу сряда. Играе се до 4 победи от 7 двубоя.

Водещи