Чикаго на полуфинал на Изток, Лейкърс с трета победа над Ню Орлиънс 27.04 | 09:18

"Биковете" се наложиха у дома със 116:89 и така добиха право да продължат в следващата фаза на борбата за титлата, където в 1/2-финална серия от конференцията ще се изправят срещу победителя от сблъсъка между Орландо и Атланта

От Мариян Найденов

Отборът на Чикаго се класира за полуфиналите в Източната конференция на НБА, след като затвори с 4-1 победи серията срещу Индиана в първия кръг на плейофите. "Биковете" се наложиха у дома със 116:89 и така добиха право да продължат в следващата фаза на борбата за титлата, където в 1/2-финална серия от конференцията ще се изправят срещу победителя от сблъсъка между Орландо и Атланта, в който "магьосниците" изостават изненадващо с 2-3 победи.

Звездата на Чикаго Дерик Роуз бе най-резултатен за победителите нанизвайки 25 точки. Луол Денг също бе на ниво за "биковете" и добави 24 точки за успеха.  Ноа, Богънс и резервата Корвър също се отчетоха с двуцифрен актив от точки и спомогнаха за класирането на тима си за 1/2-финалите на Източната конференция.

За Индиана се отличи Дани Грейнджър с 20 точки, а дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби добави Тайлър Хансброу, но усилията им не се оказаха достатъчни и Пейсърс инкасира поражение.

По този начин след три домакински победи, съответно в мач номер 1,2 и 5 и успех като гост в мач номер 3 от серията Чикаго сломи съпротивата на Индиана и се класира за 1/2-финалите на Източната конференция, където ще се изправи победителя от сблъсъка между Орландо и Атланта.

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс пък взе глътка въздух, след като постигна трета победа над Ню Орлиънс Хорнетс в петата среща от четвъртфиналната плейофна серия между двата отбора. Лейкърс се наложи със 106:90 като домакин и така "езерняците" поведоха с 3-2 успеха.

Звездата на Лейкърс Коби Брайънт за пореден път бе най-полезен за отбора си, въпреки че отбеляза скромните за него 19 точки. Центърът Антъни Байнъм се отличи с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби, а Пау Гасол се отчете с 16 точки и 8 борби за успеха.

За "стършелите" най-много точки отбеляза Тревър Ариза - 22, Марко Белинели завърши завърши срещата с 21 точки, а Крис Пол бе на познатото си високо ниво след дабъл-дабъл от 20 точки и 12 асистенции, но те се оказаха недостатъчни за нещо повече в мача.

Така Лейкърс взе преднина преди следващия мач в серията на 29 април, когато Коби Брайън и компания гостуват в Ню Орлиънс, където ще се опитат за затворят серията, а при евентуален неуспех ще имат домакинско предимство в последния седми мач.

В плейоната серия между Орландо и Атланта, "магьосниците" разгромиха "ястребите" със 101:76 в петата среща от сблъсъка между двата тима в първия кръг на плейофите в Източната конференция. По този начин "магьосниците" намалиха изоставането си в серията на 2-3 победи. Следващият мач между съперниците ще се играе в Атланта, а ако се стигне до евентуален седми двубой, то той ще бъде отново в Орландо, тъй като домакинското предимство е на страната на Дуайт Хауърд и компания.

Както е известно в серията се играе до 4 победи от 7 мача, а победителят ще се изправи срещу отбора на Чикаго в 1/2-финалите на конференцията, след като "биковете" надделяха с 4-1 победи над Индиана в сблъсъка между двата тима в първия кръг на плейофите.

Орландо не изпита особени трудности в мача като домакините диктуваха събитията на полето още от първите минути на срещата и не изпуснаха водачеството. Преднината на Орландо се движеше в рамките на 10-20 точки и това позволи на наставника на тима да даде почивка на звездите на "магьосниците" в дълги периоди от двубоя.

Центърът Дуайт Хауърд, който е основен точконосител на Орландо се отчете със скромните за него 8 точки и  8 борби за близо 29 минути в игра. Джейсън Ричърдсън пък не най-резултатен за домакините реализирайки 17 точки, а силно включване направиха и резервите Андерсън и Ридик, който се отчетоха съответно с 11 и 14 пункта. За Атланта Джо Смит наниза 22 точки, но усилията му не се оказаха достатъчни.

По този начин Орландо намали изоставането си в серията на 2-3 победи и ще се опита да постигне успех като гост в следващия двубой, за да върне сблъсъка отново в своята зала за решителен седми мач. Атланта пък ще хвърли всички сили да затвори серията в мач номер 6, на който ще бъде домакин и така да се класира за 1/2 финалите на конференцията, където да премери сили с Чикаго.

 

Водещи

Най-четени