Глобиха Коби Брайънт със 100 хиляди долара 14.04 | 13:31

Звездата на Лейкърс ще трябва да се бръкне в джоба заради обидни думи към съдията на мача със Сан Антонио

От Краси Киров

Коби Брайънт ще бъде глобен със 100 хиляди долара заради нанесена обида по адрес на хомосексуалните, предаде БТА. Баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс изкрещя на съдия по време на мач в Националната баскетболна асоциация, отправяйки обидни думи, свързани със сексуалната му ориентация.

"Коментарът на Коби Брайънт по време на мача е обиден и не може да бъде извинен", заяви Дейвид Стърн, комисар в НБА.

Инцидентът се случи по време на дербито между Лейкърс и Сан Антонио, завършило с победа 102:93 в полза на шампионите за 2010 година.

Камерите на националната телевизия показаха как Брайънт беснее на резервната скамейка, удря с юмрук върху мястото, на което седи, и след това хвърля хавлиената си кърпа на земята. Няколко секунди след това телевизионните повторения показаха как Брайънт отправя злостна забележка спрямо сексуалната ориентация на съдията Бени Адамс.

"Това, което казах тогава, не трябва да бъде взима на сериозно. Реакцията ми беше вследствие на разочарование. Това, което казах и направих, не определя отношението ми към гейовете и лесбийките. Не исках да обиждам никого", заяви Коби Брайънт след инцидента.

Водещи