Чипове в гумите на "Пирели" ще спомагат за по-добра телеметрия 04.04 | 17:24

Специални чипове ще дават по-точна информация за представянето на гумите по време на състезания

От iNews.bg

Доставчикът на гуми за Формула 1 "Пирели" обяви, че обмисля поставянето на специални чипове в своите гуми, за да може да събира по-добре информацията за представянето на техните продукти в хода на състезанията от "кралските гонки". От тази година миланският производител е единствен доставчик на гуми за Формулата, след като замени Бриджстоун.

Спортният директор на "Пирели" Пол Хембри обяви, че тази мярка ще помогне на фирмата да подобри качеството на продукцията си. "Винаги сме на щрек за нови технологии, които ще помогнат на нашата компания. Ние сме иновативна фирма, която има желание да се развива непрекъснато", каза Хембри.

"Микрочиповете са един от вариантите за бъдещите ни изследвания. Те ни предоставят възможността не само да събираме, но и да обработваме събраната информация. В момента, просто събираме данните чрез баркодовете, които сме поставили на гумите", добави Хембри.

"Разбира се обаче, с оглед факта, че сме все още новаци във Формула 1, в момента най-важното е основните ни задължения да бъдат изпълнени и след това да мислим за някакви подобрения", завърши шефът в "Пирели".

Водещи

Най-четени