Шалке - Манчестър Юнайтед или Давид срещу Голиат 26.04 | 11:39

Тази вечер Шалке посреща Манчестър Юнайтед в първи полуфинален двубой от Шампионската лига, а залогът е място на финала в най-престижния европейски турнир

От Мариян Найденов

Тази вечер Шалке посреща Манчестър Юнайтед в първи полуфинален двубой от Шампионската лига, а залогът е място на финала в най-престижния турнир на Стария континент. За "червените дяволи" достигането до тази фаза от надпреварата не е нищо ново, докато за Шалке това е историческо постижение. Досега двата обора никога не са играли един срещу друг в европейските клубни турнири.

На пръв поглед големият фаворит е Юнайтед, но Шалке вече доказа, че не трябва да бъде подценяван, след като последователно отстрани Валенсия и все още действащия шампион Интер. Двата отбора се представят по коренно различен начин и в първенствата на страните си. Докато "червените дяволи" са на път да спечелят рекордна 19-та титла във Висшата лига и имат 6 точки преднина на върха пред втория Челси, Шалке са едва на 10-то място в Бундеслигата. Въпреки разочароващия за Шалке сезон в Германия, отборът се представя повече от успешно в Шампионската лига и ще съсредоточи всичките си усилия там.

Старши треньорът на Шалке Ралф Рангник показа завидно самочувствие преди мача, заявявайки, че отборът му ще се опита да победи и в двата мача с Юнайтед. Сър Алекс бе по-предпазлив в изказванията си, но всички знаят, че шотландецът не обича да губи и ще направи всичко възможно да класира "червените дяволи" на нов финал в Шампионската лига.

Големият липсващ в състава на Манчестър Юнайтед е голмайсторът на Висшата лига Димитър Бербатов, който няма да може да вземе участие в мача заради контузия. Аут за срещата с травми са също Дарън Флетчър и Оуен Харгрийвс. Всички останали футболисти са на разположение на сър Алекс Фъргюсън.

Холандският таран на Шалке Клаас Ян Хунтелаар е с контузия в коляното и със сигурност пропуска срещата, но за сметка на това се очаква младата надежда в защитата на "миньорите" Бенедикт Хьоведес да започне като титуляр. Освен Хунтелаар, заради различни травми двубоя с Юнайтед пропускат Марио Гавранович, Кристиан Пандер, Кристоф Мориц и Тим Хугланд.

Шалке ще разчита много на вратаря си Мануел Нойер, както и на ветерана Раул, докато сър Алекс се очаква отново да заложи на нападателната двойка Уейн Рууни - Хавиер Ернандес, които решиха не един мач на Юнайтед през този сезон.

Вероятни състави:

Шалке: Нойер, Учида, Хьоведес, Метцелдер, Ескудеро, Фарфан, Пападопулос, Хурадо, Баумйохан, Раул, Еду;

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Рафаел, Фърдинанд, Видич, Евра, Валенсия, Гигс, Карик, Парк, Ернандес, Рууни;

Водещи

Най-четени