Шампанско и 20 000 евро за Божинов от президента на Виченца 11.03 | 10:32

По този начин босът се е отблагодарил на футболистите за ценната победа над Падова през уикенда

От Мариян Найденов

Българският нападател Валери Божинов получи благодарности от президента на клуба - сеньор Серджо Касингена под формата на бутилка шампанско и премия от 20 000 евро. Това се случи след изключително ценната победа на Виченца при гостуването на един от лидерите в Серия А - Падова.

Срещата от 30-ия кръг в италианската втора дивизия завърши с минимален успех с 1:0 за Божинов и компания, който позволи на Виченца да се изкачи към местата, даващи право на участие в плейоф за оставане в Серия Б.

Българският национал отново започна срещата с капитанската лента и остана на терена до 69-ата минута, когато бе заменен от Симоне Тирибоки.

След мача било обявено, че босът на Виченца иска да се види с капитана Божинов и момчетата. Срещата се състояла в съблекалнята на клубния стадион "Ромео Менти" след прибирането на отбора от Падова. Там ги чакали президентът и синът му, заедно с две големи бутилки шампанско и надпис "благодаря".

Шефът на клуба извикал капитана Божинов, за да получи "истинския подарък", който бил чантичка с 20 000 евро, които Валери да раздели със съотборниците си.

След това се оказало, че щедростта на Серджо Касингена, освен чисто футболен характер, има и друго любопитно обяснение. Босът на Виченца е собственик на верига супермаркети, а колегата му начело на Падова бил негов основен конкурент в търговията.

Двамата обаче, освен конкуренти, били и добри приятели, и преди мача си направили облог кой отбор ще надделее с уговорката след срещата да се видят на обяд, явно за да направят разбор и загубилият да почерпи.

Водещи

Най-четени