Шампионът Лудогорец продължава без грешка в първенството 31.08 | 22:03

"Орлите" постигнаха четвърти пореден успех, подчинявайки с 2:1 гостуващия Локомотив София

От iNews.bg

Шампионът на България Лудогорец продължава с победния си ход в "А" група, след като тази вечер "орлите" записаха четвърти успех от четири изиграни срещи до момента.

Футболистите на Ивайло Петев се наложиха с 2:1 над гостуващия Локомотив София, което и им позволи да съберат пълен актив от 12 точки на своята сметка. Лудогорец обаче отстъпи първата позиция на Левски, който също разполага с 12 пункта, но и по-добра голова разлика за момента. Локомотив София остава с актив от 5 точки.

Мирослав Иванов и Емил Гъргоров донесоха успеха на "орлите" с голове през първото полувреме, докато Георги Христов върна едно попадение за "железничарите". За повече в срещата обаче Локомотив не успя да се пребори.

Първият половин час на "Лудогорец Арена" бе вихрен, като двата тима си отбелязаха общо три гола. Още в 8' домакините откриха, след като Гела проби по десния фланг и стреля, но Михайлов отрази. Топката обаче попадна в Мирослав Иванов, който изпревари всички и отбеляза за 1:0.

Само единадесет минути бяха нужни на домакините, за да се стигне до удвояване на резултата. В 19' голмайсторът Мирослав Иванов записа и асистенция, намирайки по хитър начин Емил Гъргоров в пеналтерията на Локомотив. Капитанът на шампионите стреля от близка дистанция и вкара за 2:0.

Червената лампичка за Ивайло Петев светна в 30', когато отборът от София върна един гол във вратата на Урош Голубович. Новото попълнение на Локомотив Георги Христов стреля към мрежата, но ударът му бе отразен от Голубович. Топката обаче отново попадна в бившия нападател на Левски, който финтира Гулдан и със силен удар намали за 2:1.

През втората част гостите от Локомотив така и не намериха начин да изравнят, докато домакините също пропуснаха възможности да довършат своя съперник. В 54' Михайлов отрази изстрел на Гъргоров от пряк-свободен удар, а малко по-късно Марселиньо направи неуспешен опит за задна ножица.

В 65' шанс се отвори и пред Франк Гела, но африканецът стреля над гредата.

Водещи

Най-четени