Швейцарските звезди оптимисти за двубоя с България 25.03 | 16:01

Алекс Фрай очаква труден мач и тактическо надлъгване между двамата треньори

От Краси Киров

Двама от най-опитните футболисти на Швейцария дадоха днес официална пресконференция преди предстоящата евроквалификация с тима на България. Този двубой се очертава като съдбовен и за двата тима. Срещата е в събота от 18:45 часа на стадион "Васил Левски".

Капитанът на националния отбор на Швейцария Александър Фрай сподели на днешната официална пресконференция, че предстоящия двубой с България ще бъде много тежък и за двата тима. Според него се очаква тактическо надиграване между двамата треньори.

"Този мач определено ще бъде много решаващ защото при загуба на единия отбор той ще загуби шансове за класиране. Очаквам да се получи тактически двубой и да покажем, че искаме победата. Най-важното е, че такива срещи имат огромно значение за националния отбор, помагат за духа на тима и да се види колко сме добри наистина", каза Фрай.

"Концентрацията ни е много добра, всички в отбора знаят за какво става въпрос. Важното е да победим и да запазим шансове да се класираме", добави още Александър Фрай.

Бранителят на швейцарския национал отбор по футбол Стефан Грихтинг сподели, че е оптимист преди утрешната важна среща от европейските квалификации срещу България в София.

"Мачът в България е подобен на този, който изиграхме в Гърция в квалификациите за Мондиал'2010. Тогава постигнахме необходимото", заяви Грихтинг.

"Нямаме право на грешка срещу България и този мач отново идва по-рано от очакваното. Но ние разполагаме с нужния опит и потенциал. Трябва да намерим ефективността си в атака и особено при статичните положения. Това ни помогна да се класираме на Световното първенство", добави Грихтинг.

Водещи

Най-четени