Шефът на Макларън иска още подобрения по болида 30.04 | 09:45

Мартин Уитмарш смята, че отборът може да спечели шампионата тази година ако развитието на колата продължава в същите темпове

От Методий Методиев

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш смята, че отборът може да спечели шампионата тази година ако развитието на колата продължава в същите темпове. Тимът от Уокинг бе много бавен по време на зимните тестове, но успя да направи много добри подобрения по колата си и е най-близкият претендент на Ред Бул.

Люис Хамилтън успя да спечели Гран при на Китай и Уитмарш изрази голямо задоволство от свършената работа и прогреса на колата.  Всички в падока смятат, че Ред Бул са големите фаворити тази година, заради невероятното си представяне както по време на квалификации, така и по време на състезания.

Но Макларън работят върху доста подобрения по своя болид и има голяма възможност те да конкурират скоростта на Ред Бул по време на състезанието в Истанбул.

"Радваме се от нашето темпо и от постоянността на двамата ни пилоти в първите три състезания от годината. Но връщането в Европа ни поднася нови предизвикателства. Знаем, че трябва да направим много подобрения по колата ако искаме да останем в предната част на класирането. За състезанието в Истанбул ще направим няколко малки модификации, свързани най-вече с подобрения по аеродинамиката на болида, като ще ги тестваме по време на петъчната тренировка", сподели Уитмарш.

"Нашите темпове на развитие могат да ни донесат титлата в шампионата. Ще отидем в Турция с намерението да покажем своето правилно развитие, което ще помогне и на двамата ни пилоти в борбата за първото място", завърши шефът на Макларън.

Водещи

Най-четени