Шумахер се надява на добро класиране във Валенсия 19.06 | 18:40

Седемкратният световен шампион е окуражен след доброто представяне в Монреал и е готов за нови точки в Испания

От Краси Киров

Пилотът на Мерцедес и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер заяви, че битката за място на подиума по време на Гран при на Канада му е била от голяма полза. Немецът успя да направи невероятно състезание в Монреал, като бе много близо до третото място, но го загуби от Марк Уебър в последните обиколки.

Представянето на Шумахер, който успя да заеме четвърто място, му е повлияло много добре, както самия той сподели.

"След едно толкова завързано състезание в Канада завръщането в Европа ще е много приятно за мен. Пистата във Валенсия е доста нестандартна, което я прави атрактивна както за пилотите, така и за феновете на Формула 1," заяви Шуми.

"Състезанието миналата година бе много интересно, като можехме да правим много красиви изпреварвания. Моята надежда е, че ще успеем отново да направим силно състезание, преди да отидем в Англия и Германия", добави седемкратният световен шампион.

Съотборникът на Шумахер в Мерцедес Нико Розберг смята, че ще успее да се представи добре във Валенсия и да се реваншира за слабото си представяне в Канада.

"Гран при на Европа винаги е било много интересно, защото трасето е комбинация от писта и улично състезание, като има моменти в които става много тясно и трябва да сме много концентрирани", сподели той.

Водещи