Пирели предлага нови гуми за Гран При на Европа 22.06 | 09:48

Става въпрос за чисто нови медиум гуми, които бяха тествани по време на тренировките в състезанието в Канада

От Мариян Найденов

Уникалните условия на пистата във Валенсия са провокирали Пирели да предостави нови гуми за Гран При на Европа, разкриха от компанията.

Става въпрос за чисто нови медиум гуми, които бяха тествани по време на тренировките в състезанието в Канада. Те са P Zero с бял надпис, с който да се различават от останалите супермеки, меки, твърди, интермедиа и мокри компоненти на гумите.

Очакванията на компанията са P Zero медиум да не издържа толкова много на пистата, както твърдите гуми, но със сигурност ще бъде доста по-бавно деградираща от супермеките, които са отново втори вариант за пилотите във Валенсия.

Пистата в Испания няма много общи черти с другите две улични трасета - Монако и Канада.
Тя предлага изобилие от комбинации между бързи прави и бавни завои, като се използва единствено за състезанията във Формула 1, което означава, че количеството на отпадъчни частици ще се увеличава значително в хода на Гран При-то.

Повече гума ще се отделя на пистата с течение на надпреварата и се очаква най-добрите резултати с медиум гумите да бъдат постигани във втората половина на състезанието.

Водещи

Най-четени