Ще отменят ли картоните на скандалния Стефан Спасов от Левски - Локо (Сф)? 16.04 | 20:44

Съдийската комисия тепърва ще преценява дали изгонените от скандалния рефер футболисти заслужават спиране на състезателни права за няколко мача

От Даниел Любомиров

Главният рефер Стефан Спасов беше изваден от съдийството за грешките си по време на дербито Левски - Локомотив (Сф) от първенството миналия уикенд.

Съдийската комисия взе решението си само няколко часа след края на мача на стадион "Георги Аспарухов", като сега Дисциплинарната комисия (ДК) се чуди дали да накаже изгонените от Спасов футболисти на двата отбора.

По правилник всеки играч, който е получил червен картон, следва да пропусне поне 1 мач на отбора си, но от последните решения на ДК става ясно, че няма конкретни наказания за футболистите.

Един от изгонените играчи от Спасов - Александър Бранеков - е наказан с глоба от 1000 лева, но тя е заради "показан неприличен жест към публиката".

Той ще пропусне следващия двубой на "железничарите" и ще плати още 1000 лева, но заради обвиненията си пред медиите към съдията.

Припомняме, че според Бранеков Стефан Спасов е "купен" от Левски и затова е свирил против Локомотив.

Единственото разпореждане на ДК относно състезателните права на капитана на Локомотив (Сф) и другите декорирани в червено играчи Рене Михелич и Евертон Джилио - Том, е "спиране до произнасяне на СК на БФС".

Т.е. ще се чака ново становище на Съдийската комисия относно провиненията на играчите и решението на Стефан Спасов да ги изгони преждевременно от игра.

И Левски, и Локомотив (Сф) подадоха жалби срещу съдията, като претенциите им са именно за червените картони. "Железничарите" не смятат, че отсъдената дузпа за Левски през първото полувреме е било грешка.

При положение, че Спасов е изваден от съдийството заради "грешките" си по време на мача, то би следвало поне някой от картоните да не доведе до наказание за съответния футболист.

Други решения на ДК към БФС от днес гласят:

Т. 5. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД(U-17)

За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5, ДК наказва Стефан Яръмов (мениджър на ПФК"Литекс") с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 25 лева.

Т. 1.2. от дневния ред:

ПО ДОКЛАД

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А -предложение 1, ДК наказва ПФК"Любимец"с имуществена санкция в размер на 500 лева.

Задължава ПФК"Нефтохимик" - гр. Бургасда възстанови щетите нанесени наГрадски стадион в гр. Любимец,съобразно чл. 38, ал.1 и 5 от ДП.

Водещи