Ювентус само на точка от титлата в Серия А 28.04 | 18:07

Шампионите биха градския съперник Торино в края

От Иво Вецев

Торино изигра солиден мач в защита, но се пропука в самия край и Ювентус триумфира с 0:2 в градското дерби на "Стадио Олимпико" в мач от 34-ия кръг на Серия А.

Въпреки добрата си игра домакините капитулираха в края на мача, като първо Погба направи страхотен пропуск, но в 86' Видал вкара страхотен удар от 23 метра, за да донесе поредната победа в дерби мач за "старата госпожа" през сезона. Маркизио 4 минути по-късно фиксира крайното 0:2.

Шампионите вече имат 80 точки в своя актив и са с 11 пред Наполи, а до края на първенството остават 4 кръга. Заради по-добрата статистика от преките двубои Ювентус може да спечели и математически титлата, стига да спечели точка срещу Палермо на своя "Ювентус Арена".

След като Торино се задържа дълго време в златната среда на първенството, то сега тимът трябва да се бори за своето оставане, тъй като има 36 точки, а догонващите Палермо и Дженоа са само на 4.

"Бианконерите" започнаха по-уверено от градския си съперник в началото на срещата и изградиха няколко добри атаки, които обаче завършиха без голове.

В 18' гостите организираха силно нападение, като Лихщайнер центрира към Вучинич в наказателното поле. Топката не стигна до черногореца, но падна на крака на Погба, който пробва удар, но той беше спасен пред голлинията.

Атаките на Ювентус продължаваха да носят повече опасност, но чак в 35' Вучинич беше намерен на отлична позиция от Пирло, а топката се озова във вратата на домакините. Попадение обаче нямаше, след като вече беше прозвучал съдийски сигнал за засада.

Джиджи Буфон все пак имаше малко работа през първото полувреме, като в 42' трябваше да парира прекрасен удар на Сантана, а при последвалия корнер Лихщайнер и Меджиорини бяха декорирани в жълто заради спречкване.

През втората част Торино съвсем се затвори в собствената половина и шампионите не можеха да пробият здравата защита на домакините. Освен това играта много се накъса с чести нарушения и с всяка минута ставаше по-трудно за Ювентус да намери правилния път към вратата.

Срещата можеше и да свърши 0:0, но в последните 10 минути Ювентус игра като истински шампион и дори можеше да се поздрави с по-убедителна победа. В 82' Погба изпусна да отбележи след чудесно центриране на Асамоа, но в 86' Видал получи пас на 24 метра от вратата и с плътен удар по тревата вкара точно в долния десен ъгъл на вратаря.

Това прати гостуващия тим в делириум, а окрилени от гола "бианконерите" бързо стигнаха до още един гол - Глик получи червен картон след нарушение срещу Куалярела, а при последвалото центриране нападателят игра с глава, а Маркизио отблизо с воле не пропусна - 0:2 за настоящия, а и най-вероятно бъдещ шампион на Италия.

Водещи

Най-четени