Ювентус срази Лацио и спечели за десети път Купата на Италия 21.05 | 00:29

"Бианконерите" записаха златен дубъл за сезона

От iNews.bg

Ювентус триумфира след продължения над Лацио и завоюва своята десета Купа на Италия в историята си, след като тази вечер "бианконерите" се наложиха с 2:1 над "орлите" на "Стадио Олимпико" в столицата Рим.

Победният гол за Юве в първото от двете продължения реализира резервата Алесандро Матри, като преди това двата тима бяха разменили по едно попадение още в първите десет минути на сблъсъка. Стефан Раду откри за Лацио след 4 минути игра, но малко след това Джорджо Киелини изравни за шампионите.

Така Ювентус спечели първата си Купа на Италия от 20 години насам, имайки предвид, че последният триумф на тима в турнира стана факт през 1995 година. Лацио пък не успя да триумфира със седмата си Купа до момента, като за последно "орлите" грабнаха трофея преди само две години.

Ювентус направи и втора крачка към така бленувания требъл, който би бил първи в историята на торинския клуб. Последната стъпка Юве може да направи на 6 юни в Берлин, когато "бианконерите" се изправят срещу Барселона във финала на Шампионската лига в Берлин.

Подробности за финала между Ювентус и Лацио можете да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени