Юнайтед без Бербатов стигна до 1:1 срещу Бенфика 14.09 | 23:38

Оскар Кардосо изведе Бенфика напред в резултата, а Райън Гигс изравни

От Краси Киров

Бенфика и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 в първа среща от груповата фаза на Шампионската лига играна на "Естадио Луж" в Лисабон.

Българинът Димитър Бербатов не взе участие в този мач, след като сър Алекс предпочете да го остави на резервната скамейка.

Домакините от Португалия могат да съжаляват, че не взеха нещо повече от този мач, докато Юнайтед като, че ли нямаше нужната мотивация. Бенфика откри резултата в средата на първото полувреме с хубав удар на Оскар Кардосо. Малко преди почивката Райън Гигс изравни с първата по-сериозна възможност за "червените дяволи". В последните минути вратарят Линдегаард показа добри умения и извади няколко трудни положения.

Сър Алекс заложи на Рууни в атака, който е в страхотна форма този сезон със своите осем гола в четири мача. Парк, Валенсия и Гигс му помагаха, като през втората част в игра се появиха Хавиер Ернандес и Нани.

Срещата започна спокойно и двата тима разиграваха предимно в центъра топката. Антонио Валенсия нахлу два пъти към наказателното поле, но не успяваше да центрира хубаво. Николас Гайтан пробва да изненада Линдегаард с хубав удар извън наказателното поле, но прехвърли вратата. В 17-та минута дойде и най-сериозното положение за домакините до момента.

След добра атака топката достигна до Гайтан който стреля много силно от ъгъла на наказателното поле, но топката излезе в аут. В 20-та минута пък Кардосо стреля право в ръцете на вратаря. Постепенно домакините засилиха темпото и защитата на Юнайтед бе затруднена. Под бурните аплодисменти на "Естадио Луж" португалците се вдъхновиха и стигнаха до така желания гол. В 24-та минута Оскар Кардосо получи топката на границата на наказателното поле и с перфектен удар прати кълбото към далечната греда за 1:0

Домакините имаха инициативата и след гола, докато Юнайтед изпитваше огромни трудности при съставянето на атаките си. Това позволи на Бенфика да направи някои много добри контри и да мечтае за нещо повече. Правеше впечатление, че Юнайтед играеше на по-бавно темпо и с по-малка мотивация. В края на полувремето обаче при една много бърза атака Райън Гигс с перфектен удар от 20 метра не остави никакви шансове на вратаря Артур.

Втората част започна на високо темпо, но с много грешни пасове. При една контра за гостите Валенсия достигна до наказателното поле и пусна топката успоредно на голлинията, но нямаше кой да я засече. Малко по-късно Макси Перейра се включи добре от малък ъгъл, но страничния съдия вдигна флага за засада, като удара на футболиста срещна двете греди. Пабло Аймар стреля опасно, но встрани от вратата.

В 63-та минута Юнайтед бе много близо до втори гол. Парк прати топката в малкото наказателно поле и там след разбъркване защитата на домакините успя да избие. В следващата минута Гигс показа класа като се освободи на позиция за стрелба между двама защитници, но топката излезе в корнер след рикошет. Домакините сътвориха брилянтна контра и също бяха много близо до гола. Топката стигна до Нолито, който стреля по земята, но Линдегаард изби в корнер.

В 69-та минута сър Алекс пусна в игра Хавиер Ернандес и Нани на мястото на Валенсия и Дарън Флетчър. Осем минути по-късно отново Линдегаард извади своя тим след като спаси удар на Гайтан. В последните минути Юнайтед се опита да стигне до успеха като се изнесе в по-предни позиции. Три минути преди края Нолито бе оставен много близо до вратата, но не стреля неточно.

Интересното, е че досега двата тима се бяха срещали седем пъти като Бенфика има само една победа срещу 6 на Юнайтед, и никога не бяха завършвали наравно.

В другата среща от групата Базел победи Оцелул с 2:1.

Водещи

Най-четени