Юнайтед на Ван Гаал се изложи на старта на първенството 16.08 | 16:52

Суонси удари "червените дяволи" насред "Олд Трафорд"

От Даниел Любомиров

Манчестър Юнайтед започна изненадващо неубедително новия сезон в английската Висша лига с домакинско поражение 1:2 на стадион "Олд Трафорд" от средняка Суонси. Холандският мениджър Луис ван Гаал направи официален дебют начело на "червените дяволи", но няма да го запомни с нищо позитивно, предвид конфузния резултат.

Видео, снимки и подробности от мача вижте в Sporta.bg

В 29-ата минута корейският национал Ки Сун-Юн откри резултата в полза на Суонси след прецизен изстрел от границата на наказателното поле, наказвайки слаба игра в позиционно отношение на тримата централни бранители на домакините.

В 48-ата обаче новият капитан на Манчестър Уейн Рууни отблизо с ножичен удар успя да изравни след комбинация между Хуан Мата и Фил Джоунс при изпълнение на корнер – 1:1. Въпреки че натиснаха в търсене на пълен обрат и дори Рууни нацели греда от пряк свободен удар, Юнайтед допусна още една грешка в защита и отново бе наказан.

В 73-ата минута контраатака, започната от Уилфред Бони, премина през Джеферсън Монтеро и Уейн Раутлидж, за да бъде завършена със силен шут на Гилфи Сигурдсон от осем метра, с който вратарят Давид де Хеа бе преодолян за втори път – 1:2.

В твърде кратки периоди от срещата Юнайтед доминираше на терена и не успя да притесни съперника си в ключовите моменти от двубоя. В крайна сметка кариерата на Ван Гаал на "Олд Трафорд" започна с конфузна домакинска загуба от непретенциозен опонент.

Водещи

Най-четени