Юнайтед на върха в класацията по приходи от Шампионската лига 17.08 | 11:09

Митко Бербатов и компания са отборът с най-много приходи от сезон 2010-11 в лигата, въпреки загубения финал от Барселона

От Михаела Ганчева

Английският първенец Манчестър Юнайтед покори върха на класацията по спечелени приходи от изминалия сезон в Шампионската лига, въпреки поражението си на финала на "Уембли" от Барселона с 1:3.

"Червените дяволи" на сър Алекс Фъргюсън са лидери в подреждането със заработените 53.2 милиона евро за сметка на 51-те милиона на "каталунците", които грабнаха трофея в най-престижната клубна футболна надпревара в Европа.

Разликите в приходите на двата футболни гранда идват от договорите за телевизионни права, които нямат същата финансова стойност в Испания, както е на Острова.

Европейската футболна асоциация публикува целия списък с наградни фондове и съобщи, че централата е раздала 754.1 милиона евро на 32-та клуба, които взеха участие в груповата фаза на Шампионската лига.

Английският вицешампион Челси е заработил 44.5 милиона евро от участието си в надпреварата, следван от приятната изненада на турнира Шалке с 39.75 милиона и испанския гранд Реал Мадрид с 39.3.

Допълнителни 125 милиона евро са си разделили националните федерации и клубовете, които отпаднаха по пътя към груповата фаза на лигата.

Водещи

Най-четени