Манчестър Юнайтед започна сезона с победа 14.08 | 20:44

Шампионите спечелиха гостуването си на Уест Бромич в двубой от 1-ия кръг на Премиършип, а българският нападател на "дяволите" Димитър Бербатов влезе в игра през втората част.

От iNews.bg

Английският шампион Манчестър Юнайтед започна с победа участието си в подновеното издание на Висшата лига, след като днес "червените дяволи" достигнаха до трудна победа с 2:1 при гостуването си на Уест Бромич Албиън. Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов остана на резервната скамейка и се появи в игра през вторите 45 минути на мача, а успехът на гостите бе изкован с ранно попадение на Уейн Рууни и автогол на Стивън Рийд едва девет минути преди края.

Подобно на сблъсъка с Манчестър Сити за трофея "Къмюнити Шийлд" преди седмица, мениджърът на гостите сър Алекс Фъргюсън заложи на дуо Уейн Рууни - Дани Уелбек в предни позиции. Шанс да попадне сред титулярите получи и младият Том Клевърли, който стартира в халфовата линия редом с Андерсон. По двете крила очаквано оперираха Луиш Нани и Ашли Йънг, а в отбрана пред Давид Де Хеа бяха наредени Фабио Да Силва, Неманя Видич, Рио Фърдинанд и Крис Смолинг, който зае мястото на контузения Рафаел, извадил рамото си на тренировка в Карингтън.

Сблъсъкът на "Дъ Хоуторнс" едва ли можеше да започне по-добре за шампионите, които съумяха да открият резултата след само 13 минути игра. Ашли Йънг намери Уейн Рууни на границата на наказателното поле на У.Б.А., а последният се завъртя успешно и с левия крак прати топката в долния десен ъгъл на пазената от бившия си съотборник Бен Фостър врата. Само девет минути по-късно, Юнайтед бе близо и до второ попадение, след като "дяволите" продължиха да разиграват майсторски топката в половината на Уест Бромич. Триходова комбинация между прати Уелбек, Рууни и Нани остави последния на отлична стрелкова позиция, но португалското крило стреля над вратата. Показаният от Манчестър Юнайтед футбол обаче бе обещаващ.

Десет минути преди почивката домакините от Уест Бромич най-сетне отговориха на предизвикателството и започнаха да притесняват по-сериозно дебютанта в Премиършип Давид Де Хеа. Шарнер успя да се измъкне от опеката на Видич и стреля силно по посока младия испанец, който обаче се справи и отрази успешно.

Само две минути по-късно обаче Давид Де Хеа не се намеси убедително, което позволи на водения от Рой Ходжсън тим да възстанови равенството. Шейн Лонг стреля по земя от не особено удобен за удар ъгъл, а топката премина право под ръцете на плонжиралия Де Хеа, който бе длъжен да улови коженото кълбо. По този начин младият страж допусна сериозна грешка във втори пореден мач за Манчестър Юнайтед, след като сбърка сериозно и срещу Манчестър Сити преди седмица.

Началото на втората част не започна добре за Алекс Фъргюсън, който бе принуден да извади от игра капитана си Неманя Видич само седем минути след подновяването на играта. Сръбският централен бранител получи травма и помоли за смяна, бивайки заменен от Джони Евънс.

В 65' Алекс Фъргюсън най-после погледна към намиращия се на резервната скамейка Димитър Бербатов, пускайки го в игра в опит да достигне до всичките три точки в мача. Бившият капитан на националния отбор зае мястото на младока Дани Уелбек, заставайки до Уейн Рууни в атаката на Юнайтед. Няколко минути по-късно пък Ашли Йънг за малко не изненада Бен Фостър от сериозна дистанция, опитвайки нещо средно между центриране и удар по посока вратата на У.Б.А.

С течение на минутите атаките на Манчестър Юнайтед така и не довеждаха до резултат, като влизането в игра на Бербатов помогна на гостите да владеят по-сигурно топката, но не и да достигат до чисти шансове за отбелязване на гол в мрежата на Фостър. Шампионският характер на "червените дяволи" обаче отново каза думата си в последните десет минути на срещата, когато гостите все пак намериха начин да отбележат скъпоценното за тях второ попадение във вратата на Уест Бромич. В основата на попадението бе новото попълнение Ашли Йънг, който проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле на домакините, а топката рикошира в крака на Рийд и влетя зад Бен Фостър - 1:2.

До края на двубоя домакините от У.Б.А. направиха опит отново да достигнат до равенството, но прекроената отбрана на Манчестър Юнайтед издържа на финалния натиск и не позволи нови изненади. Поради контузия двубоят не бе завършен и от другия основен централен бранител на шампионите - Рио Фърдинанд, който получи разтежение и отстъпи мястото си на новото попълнение Фил Джоунс.

Водещи

Най-четени