Юнайтед с Бербатов е вторият финалист в Шампионската лига 04.05 | 23:45

"Червените дяволи" се наложиха над Шалке с 4:1 и ще играят на "Уембли"

От iNews.bg

Отборът на Манчестър Юнайтед е вторият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. Тази вечер на своя "Олд Трафорд" момчетата на сър Алекс Фъргюсън постигнаха категоричен успех с 4:1 над немския Шалке и си осигуриха участие в знаменит финал на "Уембли" след няколко седмици, където вече ги очаква състава на Барселона. Димитър Бербатов бе титуляр за своя тим и остана на терена 77 минути, като се отличи с добър мач, макар и без да отбележи гол във вратата на Мануел Нойер. Точни за "червените дяволи" пък бяха Валенсия, Гибсън и на два пъти Андерсон.

Двубоят започна в динамично темпо още в първите минути, като тимът на Шалке изглеждаше спокоен и успяваше да се противопостави на своя опонент поне в началните минути. Гостите дори първи стигнаха до по-опасно положение, на Ван дер Саар бе на своето място в осмата минута и не позволи на Фарфан да го затрудни.

Чудесна проява на Димитър Бербатов пък можеше да доведе до гол за Юнайтед в 14-ата минута, но след като българинът излъга двама от бранителите на Шалке и не позволи да му отнемат топката, в крайна сметка не успя да подаде точно и Мануел Нойер пресече паса му. Юнайтед обаче постепенно установи контрол над центъра на терена и изглеждаше доста по-опасният отбор.

Така се стигна и до 26-ата минута, когато "червените дяволи" логично успяха да открият резултата в своя полза. В автор на попадението се превърна еквадорският полузащитник на тима Антонио Валенсия, който бе изведен по чудесен начин от Дарън Гибсън и с плътен диагонален изстрел прати топката в мрежата зад Нойер за 1:0. В ответната атака Раул имаше шанс да изравни мигновено, но ударът му с глава не сполучи.

Вместо това в 32-ата минута пък Юнайтед успя да удвои своята преднина. Този път Валенсия върна на жеста на Гибсън и пусна тънък пас към полузащитника, който от границата на наказателното поле стреля много силно по посока на вратата. Топката летеше право в ръцете на Нойер, но стражът допусна нетипична за своята класа грешка и позволи кълбото да се изплъзне от ръцете му, озовавайки се във вратата - 2:0 за Юнайтед.

Само три минути по-късно обаче Шалке все пак успя да се разпишe. Грешка на Крис Смоулинг при изнасянето на топката позволи на гостите да стигнат до центриране, след което кълбото попадна в Хорадо, който с много силен и точен шут не остави шансове на стража на "червените дяволи" Едвин ван дер Саар.

След почивката Шалке опита да хвърли последни сили в отчаян опит да измъкне нещо повече от този полуфинален сблъсък, но вместо това немците получиха нови две попадения във вратата си.

В 72-ата минута Андерсон направи резултата 3:1, възползвайки се от чудесен пробив на Луиш Нани. Първият шут на бразилецът бе блокиран, но при добавката той все пак се разписа и съкруши напълно шансовете на "кралско-сините".

Четири минути по-късно възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън успяха да отбележат и четвърто попадение. В асистент на гола се превърна Димитър Бербатов, който пусна към Андерсон, а бразилецът ознаменува чудесният си двубой с втори гол.

До края на мача на терена имаше само един отбор, но така или иначе до нови попадения във вратата на Шалке не се стигна, а Манчестър Юнайтед се поздрави с успех с общ резултат от 6:1 и ще играе на финал в Шампионската лига.

На 28-и май в Лондон на "Уембли" 18-кратните английски шампиони ще имат тежката задача да победят състава на Барселона, ако искат да спечелят своята четвърта титла от най-престижното клубно състезание на планетата.

Водещи

Най-четени