Сър Алекс вярва, че Юнайтед ще стъпи на европейския връх за четвърти път 05.05 | 07:32

"Червените дяволи" надделяха категорично над Шалке с общ резултат с 6:1 от двата мача и така Фъргюсън изведе Юнайтед до 4-ти финал под свое ръководство в най-престижния европейски турнир

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е изключително доволен след победата с 4:1 на ръководения от него тим срещу Шалке в среща-реванш от 1/2 финалния сблъсък между двата тима в Шампионската лига.

"Червените дяволи" надделяха категорично с общ резултат с 6:1 от двата мача и така Фъргюсън изведе тима до 4-ти финал в най-престижния европейски турнир под свое ръководство. Момчетата на сър Алекс спечелиха първите два финала срещу Байерн след драматичен развой на срещата и победни попадения в края на редовното време и срещу Челси след рулетката на дузпите, но през 2009 година Юнайтед преклони глава пред Барселона и сега английският гранд ще има шанс отново да срещне каталунците в спор за трофея като този път в лагера на Манчестър се надяват да триумфират с титлата след битката с Барса.

"Постигнахме невероятен успех и отиваме там, където искаме," заяви сър Алекс след победата над Шалке.

"Предишната нощ почти не спах и мислех какъв състав да избера. Всеки един от играчите е достатъчно класен щом е в Юнайтед. Поздравявам момчетата за добрата игра. 4:1 е чудесен резултат. Футболистите оправдаха моето доверие и се гордея с тях," продължи специалистът.

"Няма съмнение, че Барселона е най-добрият отбор в момента. Каталунците играят страхотен футбол и е истинско удоволствие да наблюдаваш представянето им на терена. Ние обаче ще се подготвим максимално добре и ще излезем във финала за победа, вярвам, че можем да триумфираме," коментира мениджърът на Манчестър Юнайтед.

"Сега обаче мислите ни са насочени към мача с Челси, който е изключително важен," завърши Фъргюсън.

Водещи

Най-четени