Юнайтед се класира за 1/8 финалите след разгром 27.11 | 23:55

"Червените дяволи" се подиграха на домакина си Байер (Леверкузен)

От Даниел Любомиров

Манчестър Юнайтед постигна най-изразителната си победа през сезона, след като унищожи домакина си Байер (Леверкузен) с 5:0 на "БайАрена" в мач от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

"Червените дяволи" по безапелационен начин си осигуриха класиране на осминафиналите, защото днешният сблъсък бе решителен и противопоставяше двата отбора с най-големи шансове за прогрес.

За дерби обаче не можеше да се говори, защото домакините нямаха нито едно чисто голово положение, а Юнайтед бе безмилостен в атака, предвождан от лидера си Уейн Рууни, който бе с основен принос за първите 4 гола.

Английският национал асистира на Антонио Валенсия за откриването на резултата в 22-ата минута, а след това в 30-ата негово центриране в наказателното поле бе отклонено в мрежата от защитника на Байер Емир Спахич – 0:2.

След почивката надмощието на Юнайтед продължи и в 66-ата минута Джонатан Еванс довкара топката отблизо, след като вратарят на Леверкузен Бернд Лено бе избил изстрел на Рууни. Крис Смолинг покачи на 0:4 в 78-ата минута, след като Рууни го изведе на празна врата, а крайното 0:5 оформи Луиш Нани 120 секунди преди края на редовното време.

В другия мач от групата също се получи едностранна лекция с привкус на разгром от страна на единия отбор. Шахтьор (Донецк) разпиля с 4:0 гостуващия Реал Сосиедад и за първи път от 9 мача в Шампионската лига постигна победа като домакин.

Така в класирането Манчестър Юнайтед е убедителен лидер с 11 точки, следван вече от Шахтьор, който събра 8. Заради тежкото поражение днес Байер (Леверкузен) се смъкна на трета позиция със 7 пункта, а Реал Сосиедад остава последен само с 1 точка.

Манчестър Юнайтед със сигурност продължава напред, като се нуждае от 1 пункт в последния си мач от груповата фаза – у дома на "Олд Трафорд" срещу Шахтьор, като успех на украинците ще ги прати начело в крайното класиране.

Видео от головете за разгрома на Манчестър Юнайтед вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени