Юношите ни допуснаха обрат от Австрия, но остават в борбата 05.11 | 07:32

Съставът на Владимир Стоянов отстъпи с 1:2, но запазва шансовете си за второ място

От Мариян Найденов

Юношеският национален отбор на България до 19 години загуби злощастно от Австрия втория си мач от евроквалификациите, игран в Татабаня (Унгария).

Съставът на Владимир Стоянов отстъпи с 1:2, но въпреки поражението запазва шансовете си да се пребори за втората позиция в таблицата и за класиране в елитната фаза на пресявките. За целта "лъвовете" трябва да победят изразително Андора на 7 ноември и да се надяват Австрия да се справи с Унгария и да финишира с пълен актив в подреждането.

България поведе още в шестата минута, когато Кристиян Петков центрира към Милчо Ангелов и нападателят на Черноморец се разписа с глава. За него това бе първи гол в официален мач за селекцията до 19 години, а иначе през март той бе точен и в елитния кръг за Евро 2012 в Бремен, само че за отбора до 17 години.

До края на полувремето нашият отбор контролираше събитията, но Станислав Дрянов, Кристиян Петков и Милчо Ангелов не сполучиха с ударите си към австрийската врата. През втората част нарушенията зачестиха, а в 69-та минута Александер Франк удари греда.

Същият футболист обаче поправи мерника си и с две попадения в 70-та и 74-та минути обърна резултата от 0:1 до 2:1. Българите не се стъписаха след лошия развой на събитията и отново заредиха атаки към вратата на Бундестима. Изстрел на Кирил Десподов обаче бе блокиран в последния момент, а Кристиян Петков също изпусна шанс да донесе точка на "лъвовете".

Последният мач на нашия тим в Унгария е на 7 ноември, като началният час е отново 14:30 българско време. "Маджарите" спечелиха с 3:0 срещу Андора и в момента заемат втората позиция в класирането.

"Загубихме спечелен мач. Мисля, че напрежението ни дойде в повече. Отново имахме много шансове, а и при една ситуация в наказателното поле на Австрия съдията можеше да отсъди дузпа. Шансовете ни остават и ще се борим докрай. Австрия има сили да победи Унгария, дано да има феърплей в двубоя между тези два състава", обобщи случилото се старши-треньорът Владимир Стоянов.

Състав на България: Анатоли Господинов, Радослав Терзиев, Петър Чобанов, Георги Радев, Лазар Марин, Георги Стоичков, Георг Илиев, Борислав Цонев, Станислав Дрянов (65 - Запрян Запрянов, 84 - Александър Василев), Кристиян Петков, Милчо Ангелов (46 - Кирил Десподов).

Съдията Мирослав Зелинка от Чехия показа осем жълти картона в срещата, като шест от тях бяха за българи- Анатоли Господинов, Радослав Терзиев, Георги Радев, Станислав Дрянов, Георги Стоичков, Кристиян Петков и Борислав Цонев.

В другата среща от групата Унгария се справи с отбора на Андора с 3:0.

Водещи

Най-четени