Юп Хайнкес: Можем да спечелим в Лондон 19.02 | 08:25

Наставникът на Байерн защити колегата си Арсен Венгер от критиките, които французинът търпи напоследък

От Мариян Найденов

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес даде пресконференция преди днешния първи сблъсък от 1/8-финалите на Шампионската лига с Арсенал в Лондон.

След като колегата му Арсен Венгер сподели, че се надява на "суха мрежа" срещу баварците, Хайнкес заяви, че вярва в шансовете за успех на миналогодишния финалист.

"Арсенал разполага с много добър отбор, особено в атака", започна германският специалист.

"Длъжни сме да внимаваме в защита и да опитваме да атакуваме. Мисля, че ако покажем най-доброто от играта си, можем да спечелим в Лондон".

Напоследък Арсен Венгер търпи много критики за липсата на трофеи и успехи, но според Хайнкес, Професора не носи вина за това.

"Година след година, най-добрите футболисти на Венгер бяха продавани, докато останалите клубове привличаха световни звезди. Не мисля, че е честно той да бъде обвиняван за всичко", сподели германецът.

Полузащитникът на Байерн Бастиан Швайнщайгер също сподели очакванията си за срещата.

"Арсенал не е типичният английски отбор. Те разполагат с футболист като Санти Касорла и са много технични. Нямам идея защо не успяват да печелят трофеи, имайки предвид, че не им липсва класа за това. Смятам, че Арсенал е в Топ 10 на Европа", коментира Швайни.

Водещи

Най-четени