Юсейн Болт напомни на останалите, че е човек 10.06 | 12:22

"Понякога очакванията към мен са твърде високи", оплака се най-бързият човек в света

От Константин Симидчийски

Най-бързият човек на планетата Юсейн Болт записа 14-а поредна победа в бягането на 200 метра, печелейки старта в Осло, Норвегия. Ямаецът не пропусна и да отговори на многото си критици напоследък, заявявайки, че и той като всички останали е "просто човек".

2010 бе кошмарна за Мълнията, който бе измъчван от сериозни здравословни проблеми, довели и до първа негова загуба от Тайсън Гей в спринта на 100 метра в Стокхолм. Завръщането на ямаеца на пистата през 2011 също бе далеч от впечатляващо, въпреки двете победи, записани на 100 и 200 метра.

Световният и олимпиийски шампион изглежда наедрял, което е в следствие на натрупаната от него мускулна маса с часовете във фитнеса. Още след успеха си на 100 метра в Рим Болт призна, че е далеч от най-добрата си форма, но сподели оптимизъм, че ще подобрява представянето си с всеки следващ старт.

"Винаги е хубаво да завършиш едно състезание, защото това показва, че се намирам в добро физическо състояние.  Успях да приключа и без травми, което бе ключово за мен", коментира ямаецът след старта в Осло.

"Това не е старият Юсейн Болт, но се приближавам до целта. Мисля, че хората очакват твърде много от мен. Да, сам си поставих тези високи стандарти, но все пак и аз съм просто човек. Страдах от контузии, като използвам времето си, за да се върна обратно на върха. В подобна ситуация трябва да правиш стъпки, но никога да скачаш направо. Чувствам се добре и се приближавам до целта", добави Мълнията.

Попитан, дали чувства някакво напрежение, преди наближаващото Световното първенство по лека атлетика в Даегу през август, Болт бе категоричен - няма такова нещо.

"Никога не чувствам напрежение върху раменете си. До световния шампионат предстоят още два месеца и половина, поради което няма за какво да се притеснявам. Моят треньор Глен Милс не се тревожи, тъй че и аз не се тревожа".

"Зная отлично какво трябва да сторя - да се прибера вкъщи, да тренирам и да направя всичко по силите си, за да се опазя здрав. Ако сега се контузя отново, то тогава бих се върнал там, откъдето започнах", каза още най-бързият човек на планетата.

Водещи