Юсейн Болт с най-добър резултат за сезона на 200 метра 10.06 | 08:56

Ямайският спринтьор не остави никакви шансове на конкурентите си и спечели бягането на 200 метра от Диамантената лига в Осло (Норвегия)

От Мариян Найденов

Световният рекордьор на 100 и 200 метра Юсейн Болт (Ямайка) не остави никакви шансове на конкурентите си и спечели бягането на 200 метра от Диамантената лига в Осло (Норвегия).

Поройният дъжд, който се изливаше над пистата не притесни трикратният олимпийски шампион и той записа най-добър резултат в дисциплината за сезона, спирайки хронометрите на 19:86 секунди. Това бе първи старт на 200 метра за Болт от 13 месеца насам.

Втори завърши Джайсума Саиди Ндуре (Норвегия) с време 20.43 сек., а бронзът остана за сънародникът на Болт - Марио Форсайт с резултат 20.49 сек.

След състезанието Болт заяви, че е доволен от резултата, който показва, че има сериозен напредък в подготовката му за Световното първенство през август.

"Никога не съм бил извън играта, просто бях малко по-бавен. Винаги бягам много добре, когато вали. Щастлив съм. Отново съм Юсейн Болт. Не всичко е перфектно, но мисля, че и дотам ще стигна".

Водещи

Най-четени