Юсейн Болт не е подготвен за нови рекорди 22.07 | 12:15

Световният рекордьор призна, че не се намира в оптимална форма и трудно ще доближи постижението си от 9,58 секунди за 100 метра

От Краси Киров

Световният и олимпийски шампион на 100 и 200 метра Юсейн Болт сподели, че не се чувства в най-доброто си спортно състояние преди състезанията в Монако от Диамантената лига днес. Той се възстанови от контузията, която го извади от повечето турнири през 2010-та година и не бърза с навлизане в оптимална форма.

"Много съм далеч от постижение 9.58 секунди", призна Болт. "Няма защо да се лъжа и да кажа, че мога да направя нещо такова. Няма да се случи през този сезон."

"Мога да сляза до 9.6 или 9.7, защото наистина работя в тази насока. Не бързам и всеки ден имам подобрение, но 9.58 е абсурдно."

Както е известно, Болт спря хронометрите на 9.69 на финала на 100 метра на Олимпиадата в Пекин преди три години, а следващия сезон счупи всички възприятия за човешките възможности с резултата си 9.58, който го короняса като световен шампион в същата дисциплина.

През 2010-та обаче контузия в ахилеса принуди спринтьорът от Ямайка да пропусне голяма част от състезанията, а най-доброто му време досега през годината е 9.91 секунди. По думите на самия Болт, той набляга на техниката на бягането си в подготовката за предстоящото Световното първенство в Даегу.

"Много е трудно да се възстановиш напълно от контузия. Искам да бягам бързо и винаги съм готов за предизвикателство, независимо колко бавно бягам. Трябва да докажа на всички, че още съм най-бързия мъж на планетата и така нататък. Но винаги съм се съсредоточавал единствено върху световната титла, а не върху рекордите. Напрежението, което изпитвам, си го налагам сам. Никога не съм се притеснявал за очакванията на хората от мен. Правя всичко най-вече за себе си, а за мен най-важно е Световното първенство."

"Ако загубя, ще се чувствам много зле", завърши Болт.

Световният шампион ще участва в още само на едно състезание преди да започне същинската надпревара в Даегу - става въпрос за спринта на 200 метра в Стокхолм през следващата седмица.

Най-четени