Светкавицата предвкусва поредния си световен триумф на 100 и 200 метра 20.08 | 17:37

В навечерието на 25-тия си рожден ден, Юсейн Болт демонстрира увереност, че ще отвее конкуренцията в Даегу

От Михаела Ганчева

Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт предрече, че без проблем ще защити световната си титла на 100 метра, ако направи добър старт на надпреварата в Даегу, която започва след броени дни.

"Ако стартирам добре, няма да имам проблем да задържа златото", уверено заяви ямайският спринтьор в навечерието на 25-тия си рожден ден. "Очаквам лесно състезание. Няма кой да сме спре, щом веднъж настроя беговия си ритъм".

Сериите на 100 метра започват в първия ден на световния шампионат - 27 август, а ден по-късно е и зрелищният финал в надпреварата. На 3-ти септември пък Болт ще опита да защити отличието си в спринта на 200 метра.

"Не очаквам на това световно да падат рекорди", коментира Светкавицата, който буквално смаза конкуренцията на 100 и 200 метра на Олимпийските игри в Пекин през 2008-ма, като след година повтори упражнението и на световното в Берлин.

"Единствената ми цел е да защитя титлите си, нищо друго не ме интересува. Нормално е всички да очакват бързо бягане от мен, така че бих оценил резултат от 9.7 секунди като добър и постижим", продължи Болт.

Сънародникът му Асафа Пауъл държи най-бързото време за годината с постижението си от 9.78 секунди през юни в Лозана, което е с 10 стотни по-малко от най-добрия резултат на Болт за сезона, но рекордьорът изглежда далеч от притеснен от този факт:

"Контузиите ми изиграха лоша шега през годината. Не успях да се настроя добре на старта на сезона, бях внимателен и гледах да не се претоварвам много", сподели Болт. "Най-трудно ми беше да възвърна добрия си старт, чувствах се сякаш го правя за първи път на пистата. Вярвам, че оставих трудностите зад гърба си и съм готов да покажа най-доброто от себе си на този етап", закани се ямайската стрела.

Водещи