Юсейн Болт сигурен, че може да заиграе в Манчестър Юнайтед 09.06 | 17:25

Световната звезда в леката атлетика е убеден, че може да играе в титулярния състав на "червените дяволи"

От Краси Киров

Ямайският спринтьор Юсейн Болт вярва, че е достатъчно добър, за да играе в отбора на Манчестър Юнайтед, когато се откаже от кариерата си на лекоатлет.

Световният рекордьор на 100 и 200 метра, възмути световната аудитория на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, когато взриви сцената и сега той смята, че може да се представи по същия начин и на "Олд Трафорд".

"Наистина искам да се опитам да играя футбол, след като се откажа, защото гледам футбол от много години и мисля, че мога да бъда добър играч", заяви Болт пред BBC.

"Наистина гледам към това и да, определено смятам, че съм достатъчно добър да играя в Манчестър Юнайтед. Достатъчно добър съм, защото съм бърз, имам малко умения, трябва да се усъвършенствам малко повече, но мисля, че ще съм доста добър", добави Болт.

Юсейн Болт е срещал отбора на Юнайтед на тренировъчното игрище през 2009 година и даде спринтьорски съвети на тогавашната звезда на "червените дяволи" Кристиано Роналдо.

Ямайската звезда със сигурност ще добави бързина към отбора на Сър Алекс Фъргюсън, но засега той е фокусиран върху състезанието на 200 метра от Диамантената лига в Осло в четвъртък.

Водещи

Най-четени