Ямбол изпоти Лукойл преди старта на Еврокъп, битка за 3-тото място в НБЛ 14.11 | 10:11

Обзор на петия кръг в баскетболното ни първенство

От iNews.bg

През изминалия уикенд се проведоха срещите от петия кръг на Националната баскетболна лига, след които четири отбора могат да се похвалят с добър старт на сезон 2011-12.

Шампионът Лукойл Академик загря подобаващо за първия си мач от груповата фаза на турнира Еврокъп с гостуването си на бронзовия медалист от миналата година Ямбол, вечният враг на "студентите" Левски остана опасно близо до лидера след разгром над Черноморец, а третото място в таблицата си оспорват тимовете на Рилски Спортист и Евроинс Черно море, които записаха третите си успехи през кампанията.

Отборът на Лукойл Академик запази безупречния си актив в лигата, след като спечели оспорван мач в Ямбол. Възпитаниците на Йовица Арсич, които утре гостуват на белгийския Остенде в първия си мач от редовния сезон в евротурнирите, изковаха успеха си в зала "Диана" буквално в последната минута. След като домакините наваксаха многократно изоставането си в резултата, отборът от Правец запази хладнокръвие в последните секунди, възползва се от грешките на своя съперник и триумфира в мача със 78:71.

Най-резултатен за успеха на Лукойл бе американецът Брендън Хийт, който наниза 25 точки и добави 4 асистенции. Павел Маринов също показа какво може на паркета и добави 10 точки в коша на бившия си тим. За домакините отново над всички бе местният любимец Мартин Дурчев, който завърши мача с 19 пункта.

Големият конкурент на "студентите" - Левски не срещна трудности да запише четвърта победа в лигата, надигравайки категорично тима на Черноморец с 90:69. Момчетата на Тити Папазов бяха господари на терена и не оставиха бургазлии да мечтаят за изненада и за миг.

Обичайният лидер на тима Арън Харпър бе най-резултатен и този път със своите 21 точки и 5 борби. Павел Иванов продължи чудесните си изяви през кампанията, а мачът ще бъде запомнен като повторният дебют на Йордан Бозов със "синята" фланелка. Играчът, който в момента е свободен агент, се присъедини към бившия си тим, докато си намери друг отбор в чужбина.

В останалите два мача от кръга се заформи и битка за третото място в класирането, след като тимовете на Рилски Спортист и Черно море записаха трети успехи през сезона. Рилецо победи Спартак Плевен с 91:80 след интригуващ мач в "Арена Самоков", а прогресиращият тим на "моряците" обърна Балкан Ботевград след безответна серия от 26 поредни точки за крайното 73:59.

Водещи

Най-четени