Спортинг уволнява дисциплинарно Валери Божинов 22.08 | 16:31

Вижте защо

От Мариян Найденов

Спортинг (Лисабон) е започнал дисциплинарна процедура срещу Валери Божинов, която може да доведе до уволнението на българския нападател, твърди авторитетното португалско издание "А'Бола".

Източник от португалския клуб разкрива за изданието, че една от причините е фактът, че футболистът е тренирал с български отбор (Локомотив София) по време на предсезонната подготовка без знанието и разрешението на Спортинг.

27-годишният Божинов има договор с лисабонския гранд за още 3 години, но не влиза в плановете на треньорското ръководство на "зелено-белите" и е поставен в трансферната листа.

Българинът премина в португалския клуб от Парма срещу 2,6 милиона евро през юли 2011 година, но не успя да се утвърди в състава и в последните 18 месеца игра под наем в Италия последователно за Лече, Верона и Виченца.

Именно Парма проявява интерес към Божинов, но "дуковете" не искат да плащат трансферна сума и са готови да го привлекат само като свободен агент.

Интерес към българския национал имаше и от страна на гръцкия гранд Панатинайкос, но агентът на Божинов - Джери Паломба разкри, че Спортинг е причината за провалената сделка.

Водещи

Най-четени