Станка Златева и Тервел Пулев получиха "големи чекове" от КТБ 05.09 | 11:28

Златева завоюва сребърен медал на Олимпиадата в Лондон, като това ѝ донесе "голям чек" от КТБ на стойност 50 000 лева, а за бронза си Тервел Пулев си тръгна с 30 000 лева от инициативата на банката

От Мариян Найденов

Днес на специална пресконференция в Пресклуб "България" изпълнителният директор на Корпоративна търговска банка АД (КТБ) Георги Христов връчи поредните два "големи чека" от инициативата на банката "Голям чек".

Притежатели на наградите станаха единствените ни двама медалисти от Олимпийските игри в Лондон това лято - Станка Златева и Тервел Пулев. Петкратната световна и европейска шампионка по борба Станка Златева завоюва сребърен медал на Игрите, като това ѝ донесе "голям чек" от КТБ на стойност 50 000 лева.

Тервел Пулев, спечелил бронз в турнира по бокс, пък си тръгна с 30 000 лева, осигурени от инициативата на банката. За съжаление, на Олимпиадата в Лондон нито един български спортист не успя да стигне до златен медал, който КТБ бе премирала с чек за 100 000 лева.

И докато за Тервел Пулев това бе първи "голям чек", Станка Златева е рекордьорка по получени награди от инициативата на КТБ - днешният чек бе девети в кариерата ѝ.

"Това е голяма помощ и стимул за нас. Сега се нуждая от почивка и възстановяване, защото практически от Атина 2004 не съм изпускала състезание. Имам контузии в коляното и гърба.

Все още не съм решила дали ще продължа да се състезавам до Олимпиадата в Рио. Трябва да го обсъдим със Симеон Щерев. Много контузии и операции ми се събраха, вече имам четири операции", обяви Златева.

"Хубаво е, че хората оценяват труда и успехите ни. Засега продължавам да съм състезател на националния отбор. Не е изключено да се случи нещо, но това не зависи само от мен.

Зависи какви оферти ще получа. Брат ми ме предупреди, че в професионалния бокс е много тежко и трябва добре да си помисля, преди да взема решение", обясни Пулев.

"Голям чек" е инициатива на КТБ АД за награждаване на български спортисти, спечелили златен медал на европейско или световно първенство, както и носители на олимпийски титли. Инициативата стартира през април 2007 г. с връчването на чековете на световните ни шампиони по фигурно пързаляне от Токио - Албена Денкова и Максим Стависки. Две години по-късно през 2009 г. банката удвои наградите за българските световни и европейски шампиони.

Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на КТБ АД и цели да стимулира нашите успели спортисти за нови постижения. За 5 години от съществуването на "Голям чек" КТБ АД е връчила 26 големи чека на световни и европейски шампиони. Банката е дала 14 чека за световни титли и 11 големи чека за европейски титли.

Единственият олимпийски чек от 50 000 лв. до момента е връчен през 2008 г. на Румяна Нейкова за златния й медал от Олимпийските игри в Пекин.

Сред носителите на "Голям чек" се нареждат Николай Гергов (борба), Кубрат Пулев (бокс), Таню Киряков (спортна стрелба), Иван Стоицов (вдигане на тежести), Мария Гроздева (спортна стрелба), Явор Христов (стрелба с лък), Детелин Далаклиев (бокс), Михаил Ганев (борба), Христо Маринов (борба), Елис Гури (борба), Петър Стойчев (плуване) и разбира се Станка Златева (борба).

Общата сума на връчените до този момент чекове възлиза на 350 000 лв. С най-много чекове към момента е Станка Златева – 8 на брой. Тя е абсолютният рекордьор в инициативата на банката.

Водещи

Най-четени