40 млн. души в Google+, предстоят още инвестиции 14.10 | 12:29

Печалбата на интернет групата е нараснала с 26%

От Нели Минчева

Интернет компанията Google обяви нетна печалба в размер на 2,73 млрд. долара за третото тримесечие, което е с 26% повече спрямо съответния период на миналата година и представлява по-добър резултат от средните очаквания на анализаторите.

Продажбите, извън комисионите, получавани от партньорските сайтове на компанията, се равняват на 7,51 млрд. долара, докато прогнозите бяха за 7,19 млрд. долара.

По думите на изпълнителния директор на групата Лари Пейдж общият оборот е нараснал с 33% на годишна база, предава AFP.

Коментирайки новата си услуга Google+, пусната пробно през юни и отворена за широката публика през септември, Пейдж заявява, че вече е премината границата от 40 млн. потребители. За сравнение, от Facebook казват, че техните потребители са над 800 млн.

"Хората се насочват към Google с невероятни темпове, а ние тепърва започваме", допълва Пейдж.

Той уточнява още, че през последните три месеца компанията е увеличила персонала си с 9%, като в Google вече работят над 31 хил. души. Към края на септември групата разполага със свободни средства от 42,6 млрд. долара.

iNews припомня, че през лятото компанията обяви, че придобива бизнеса с мобилни телефони на Motorola срещу 12,5 млрд. долара. Сега от Google казват, че смятат да продължат "да правят значителни инвестиционни разходи".

Водещи

Най-четени