4К телевизията е на прага ни 07.12 | 15:59

DirecTV ще стартира излъчване в началото на следващата година

От Ивайло Коралски

Към днешна дата 4К резолюцията все още е настояще за твърде малко количество потребители. Основните причини са по-високите цени на 4К приемниците и ограниченото съдържание.

DirecTV обаче се надява моментното статукво в най-скоро време да се промени. В рамките на конференцията TranSPORT, провела се в Ню Йорк, компанията обяви, че ще стартира излъчването 4К съдържание в началото на 2016 година.

По думите на DirecTV технологията вече е достатъчно усъвършенствана от инженерите ѝ, а основната цел е старт на 4К излъчванията преди нейните конкуренти. 

От компанията все пак допълват, че преди старта на излъчванията тя трябва е сигурна, че има впечатляващ 4К арсенал, защото по думите ѝ, "съдържанието е крал".

Услуги като Roku и TiVo вече разпространиха сет-топ-боксове с възможност за възпроизвеждане на 4К видео, но към днешна дата все още Ultra HD съдържанието, чисто количествено, е твърде ограничено.

Ars Technica от друга страна напомня, че още миналата година DirecTV представи премиерна 4К услуга, която обаче идваше с доста рестрикции. Потребителите имаха нужда от Genie HD DVR устройството на компанията, което работеше единствено със селектирани 4К телевизори на Samsung.

За съжаление липсва конкретна дата за старта на новата 4К услуга. Както вече отбелязахме, единствените обещания са за началото на 2016 година.

Водещи

Най-четени